Trend

Guinness-rekordot döntött a tűsarkús maratonfutó

A francia nő egy éve készült a rekordra. Hetente 5-6 alkalommal járt futni, magassarkúban azonban csak éjszakánként.

A francia Christelle Doyhambehere a hétvégén tűsarkú cipőben futotta le a párizsi maratont, és nem mellesleg még a magassarkús maratonfutás Guinness-rekordját is megdöntötte. A 34 éves, kétgyermekes segédápolónő ugyanis 6 óra, 4 perc, 7 másodperc alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot, 1 óra 23 perccel gyorsabban, mint a korábbi rekorder, az amerikai Irene Sewell.

A tűsarkús maratonfutás ötlete nagyjából egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg a nőben. Egy esős napon moziba mentek a párjával, az előadás után pedig Christelle futva igyekezett az autójukhoz, mindezt magassarkúban, amit általában visel. A barátja ekkor viccből jegyezte meg, hogy miért nem futja le a maratont is ilyen cipőben.

A nő ezek után olvasott  Irene Sewell rekordjáról, és a fejébe vette, hogy megdönti. Hetente 5-6 alkalommal futott, az idő felében futócipőben, a másik felében viszont magassarkúban. A magassarkús futásokat általában éjszakára időzítette, mert nem szerette volna, ha idegenek lefotózzák, és feltöltik a képeket a közösségi oldalakra.

„Reméltem, hogy megdöntöm a rekordot, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sokkal!” – nyilatkozta a célba érkezést követően.

via

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top