Trend

Az életben maradásért adják el a hajukat a nők

Mivel samponra sincs pénzük, a rövid haj praktikusabb viselet a nyomorgó venezuelai nők számára.

Egyre több nő kénytelen eladni a haját Venezuelában, hogy az azért kapott pénzzel saját és családja túlélését segítse. Hosszú copfjaikért általában alig 30 ezer forintnak megfelelő összeget kapnak, ami azonban mégis hatalmas pénznek számít ahhoz viszonyítva, hogy a havi jövedelmük gyakran alig éri el az 1000 forintot.

Az országban a szépség a kultúra szerves részét képezi, gondoljunk csak arra, hogy a Miss Universe-t hét, míg a Miss World világversenyt hat alkalommal nyerte venezuelai lány.

A kép illusztráció! (iStock)

A nyomorban élő nők ugyanakkor a hosszú haj ápolását is nehezen engedhetik meg maguknak, sok esetben samponra sem telik, ezért mosogatószerrel mossák. A gyakori víz- és villamosenergia-hiány csak súlyosbítja a helyzetet, olykor 2-3 hét is eltelik két hajmosás között, így a rövid haj praktikusabb is a számukra.

Egy helyi fodrász, Carmen Merhcani az Associated Press riportjában elárulta: szépségszalont fenntartani nehezebb, mint valaha. A nő nagyjából egy évvel ezelőtt úgy döntött, szolgáltatásaiért már nem csak pénzzel, de például étellel is fizethetnek a vendégek.

Az illatszerboltok forgalma szintén minimális, ezért elkezdték a lehető legolcsóbb kozmetikumokat árulni, melyek általában Kínából származnak, illetve helyben rendelkezésre álló alapanyagokból, például mézből készülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top