Trend

Szinte teljesen egyformák a szépségverseny döntősei

Vajon hogy választ majd a zsűri ennyi egyforma lány közül?
szépségverseny

Times of India közölte a minap az alábbi kollázst az idei Miss India szépségverseny döntőseiről. Igencsak feltűnő, hogy a képeken szereplő lányok szinte teljesen egyformák. És nem csupán európai szemmel, hanem – mint az számos Twitter-bejegyzésből kiderül – a honfitársaik szerint is.

„Egyforma hajuk van, egyforma a bőrszínük, és megkockáztatom, hogy még a magasságuk és méreteik is hasonlóak lehetnek. Ennyit arról, hogy India sokszínű ország” – írta egy indiai twitterező, Prasanna Ratanjankar.

Míg az indiai nők többségének sötétebb színű a bőre, folyamatosan azzal az elvárással szembesülnek, hogy annál szebbek lesznek, minél világosabb a bőrük. Épp ezért gyakran veszélyes anyagokat tartalmazó krémekkel, kockázatos kezelésekkel próbálják világosíttatni a bőrszínüket. A szépségverseny döntőseinek bőre is egytől egyig világos, a nyugati szépségideálnak megfelelő.

A verseny szépségszakértője, Shamita Singha ugyanakkor azzal védekezik, hogy a képeket erősen photoshoppolták, ezért lettek ennyire egyformák a lányok, akiknek a bőrszíne sem olyan, mint a fotókon.

A Miss World világversenyen eddig hatszor, míg a Miss Universe-en két alkalommal lett első helyezett az indiai szépségkirálynő, de ez a megmérettetés indította be Priyanka Chopra karrierjét is. A tét tehát igencsak komoly.

via

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top