Trend

B-vitaminban gazdag élelmiszerek, ezektől csodásan szép lesz a hajad

A nők számára kiemelten fontos az egészségesen szép hajkorona vagy frizura. Hiszen sokan ezt látják meg rajtunk először: mennyire szép, selymes, egészséges és ápolt a hajunk, és mi magunk is észrevesszük, ha másnál ez nincs rendben. Ha B-vitaminokban gazdag ételeket fogyasztunk máris sokat tettünk.

Ahhoz, hogy a hajhullást megelőzzük, tényleg dús legyen a hajkoronánk, egészségesen kell táplálkoznunk. Az egyik legfontosabb vitamincsoport pedig a B-vitaminok, melyek erősítik, és táplálják hajunkat. A B8-vitamin szabályozza a faggyútermelést, serkenti a hajhagymákat, és megőrzi fejbőrünk egészségét. Ezekben az élelmiszerekben találunk B-vitamint:

Tej

A tej és a tejtermékek B8-vitaminban gazdagok, melyek segítenek megőrizni hajunk és bőrünk tökéletes állagát.  Emellett még elsődleges kálciumforrás is.

Tojássárgája

Az otthoni hajpakolás egyik alapvető hozzávalója a tojássárgája. De nem csak kívülről tud segíteni, elfogyasztva szintén sokat tehetünk hajunk szépségéért.

Olajos magvak

Különösen a földimogyoró alkalmas hajunk megerősítésére. Elég naponta egy maréknyi mogyoró, hogy szervezetünkbe juttassuk a megfelelő mennyiségű B-vitamint, hajunk szépségének érdekében.

Zöldborsó

Az egyik legjelentősebb B-vitamin-forrás a zöldborsó. Érdemes beiktatni és minél gyakrabban fogyasztani, hiszen egyáltalán nem hizlal, és tökéletes alapanyag a konyhában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top