Trend

Frida Kahlót ábrázoló babákkal állít inspiráló példaképet a Barbie

A NASA történetének egyik legjelentősebb munkatársáról, a matematikus és fizikus Katherine Johnsonról mintázott baba is lesz.

Két ikonikus, inspiráló nőt megformáló babával bővült a Barbie Signature kollekciója. A 20. század mexikói festőművésznőjéről, Frida Kahlóról, valamint a NASA történetének egyik legjelentősebb munkatársáról, a matematikus és fizikus Katherine Johnsonról mintázott, limitált darabszámban elérhető Barbie-k már Magyarországon is kaphatók.

Ilyen a Frida barbie (Fotó: Barbie)

Az idén 60. évfordulóját ünneplő Barbie tovább bővítette híres, inspiráló nőket is mintázó, egyedi babákat kínáló Signature kollekcióját.

A megjelenő Frida Kahlo és Katherine Johnson babákkal a márka olyan pozitív női példaképeket állít a fiatal lányok elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek, ezzel is ösztönözve őket tehetségük kibontakoztatására.

A sorozatban szereplő inspiráló Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, továbbá mindegyik babához részletes ismertető tartozik az általa megformázott példakép munkásságáról.

A Signature kollekcióban megjelenő Frida Kahlo festőművész a 20. század emblematikus alakja, akit kitartása és dinamizmusa feminista szimbólummá is emelt. Katherine Johnson pedig az afroamerikai nők negatív megkülönböztetéséből kitörve, kiemelkedő tudásával a NASA egyik legjelentősebb matematikus-fizikusává vált. A Barbie példakép kollekciója előttük is tiszteleg. Célja arra sarkallni a fiatal lányokat, hogy merjenek igazán nagyot álmodni, bízzanak magukban és a tehetségükben.

Katherine Johnson (Fotó: Barbie/Paul Jordan, Sheryl Fetrick)

A Barbie 1959 óta globális szinten dolgozik azon, hogy kinyissa az álmok és a valóságról alkotott elképzelések közötti, társadalmi konvencióknak köszönhetően csukva tartott kaput. A témában Álomkapu néven a gyártó Mattel átfogó projektet is indított, amely a lányok személyiségfejlődését vizsgáló kutatások mellett a szülők és a gyerekek edukációját támogatja.

A márka célja továbbá, hogy biztosítsa a lányok számára a szükséges erőforrásokat és támogatást, hogy elhiggyék magukról: bármi lehet belőlük. A mára több mint 200 hivatást felvonultató Barbie vállalása, hogy évente legalább 10 új ösztönző, inspiráló női példaképet mutat be, ennek köszönhetően érkeztek Magyarországra a Frida Kahlót és Katherine Johnsont ábrázoló babák. Ősszel pedig kerekesszékes és műlábas babával bővül a portfólió, amellyel a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

A limitált darabszámban elérhető Frida Kahlo és a Katherine Johnson Barbie babák az 1000jatek.hu oldalon rendelhetők meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top