Trend

Nagyon menő egyenruhát kaptak katonáink

Lecseréli a tárca a katonák köznapi egyenruháit. Az új öltözet mottója: lezserebb, mégis katonásan elegáns megjelenés.

Bemutatták a Magyar Honvédség katonáinak új köznapi egyenruháját, melyet Léber Barbara tervezett – írja a honvedelem.hu.

A divattervező filozófiája szerint a kényelmes és divatos egyenruha nemcsak stílust ad, de a mindennapi munkát is hatékonyabbá teszi. Ennek szellemében alakította ki koncepcióját a köznapi öltözet zubbonyos és inges változatára, a nyári és téli időszak viseletére, valamint kreálta meg azokat az új kabátokat, amelyeket csapadékos időben hordhatnak a katonák.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az újítások között szerepel az eddig megszokott színek megváltoztatása, a légáteresztő bélések, a könnyen mosható, nehezebben gyűrődő anyagok használata, a rendfokozati jelzések gallér helyett váll-lapos viselése, valamint a névtábla, amelyet az anyagok kímélése érdekében mágneses rögzítéssel látnak el az öltözeten.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A hölgyek köznapi viseletében új elem a megváltozott női kalap, a férfiak esetében a Bocskai-stílusú sapkát tányérsapka váltja fel.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A megújult egyenruhák mellett új, eddig nem létező öltözéket is bemutattak. A kétféle – vastagabb és vékonyabb – béléssel kiegészíthető dzsekik vízlepergető anyagból készültek, a zsebek anyaga pedig a bennük tárolt információs hordozók elleni adatlopásoktól is óvják viselőjét. 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top