Trend

70 milliót ér a magyar újfundlandi

A hatéves Zachot 20 ezer kutya közül választották Európa legszebbjének. Videó.

Egy markazi újfundlandi lett az idén Európa legszebb kutyája. Zachot húszezer blöki közül választották a legszebbnek – tudósít a 24.hu.

A pompás eb komoly értéket képvisel: nemrég egy gazdag tenyésztő 250 ezer dollárt (kb. 70 millió forintot) ajánlott érte. Gazdája, Zoli mégsem hajlandó megválni tőle. A férfi másfél éves korában vette magához az állatot, aki az elmúlt években több hazai és amerikai versenyt is megnyert.

„Gondolhattuk volna, hogy Európában nem lesz ellenfele” – nyilatkozta a lapnak a büszke gazda, hozzátéve, Zach azért nyeri sorra a versenyeket, mert fajtájának egyik legszebb, leginkább jellemző képviselője.

Zoli több kutyát is tart otthon: egy másik újfundlandi és egy vizsla is tagja a családnak. Igaz, Zach különleges bánásmódban részesül. „Őt azért hetente szépítgetni kell” – mondja a gazdája. A kutyus a közeli tóban sem mártózhat meg, és sajnos a kutyalányokkal sem barátkozhat kedvére, hiszen csak különösen szép, pedigrés szukákkal engedik össze.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Timothy A. Clary / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top