Trend

Hagyományos nyári öltözéke miatt nem engedték fel a buszra a lányt

Az eset Svédországban történt.

Az Independentre hivatkozva írja a 24.hu, hogy egy 19 éves nő szeretett volna a 3-as busszal utazni Malmőben, de a buszsofőr nem volt megelégedve öltözetével, ezért nem szállhatott fel. Amanda Hanssont a sofőr megállította és félrehívta, majd közölte vele, hogy ilyen öltözetben nem utazhat a járművön, hiszen ez a busztársaság öltözködési elveivel ütközik. Hansson bűne mindössze annyi volt, hogy 29 fokos hőségben rövidnadrágban és topban próbált utazni.

„Leszálltam a buszról, hiába akartam csak tiltakozásképpen fent maradni. Annyira mérges voltam, hogy legszívesebben üvöltöttem és sírtam volna. Még soha nem aláztak meg ennyire, és a tény, hogy ez egy tömegközlekedési eszközön történt, megőrjít” – írta a nő egy Facebook posztban. 

Malmöi busz / Fotó: Profimedia, Alamy

Kiderült: a busz tulajdonoscége és a malmői tömegközlekedési vállalat is elhatárolódik az ügytől. Közleményükben azt írták, hogy nincsen olyan szabályzatuk, ami a rövidnadrág viselését tiltaná, a buszvezető viselkedését helytelennek nevezték, illetve bocsánatot kértek Hanssontól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top