Trend

Edd és kend! 8 gyümölcs, ami csodát tesz a bőröddel

Nem elég, hogy a gyümölcsök finomak, jó néhány közülük még a bőrünknek is használ.

A gyümölcsöket azért is szeretjük, mert amellett hogy nagyon finomak, még egészségesek is. Szerencsére ez kivételesen olyan dolog, amire nem vonatkozik az, hogy ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen. Bár, ugye, attól függ, hogy mennyi gyümölcsöt tudsz belapátolni a szádba.

Különféle gyümölcsökből sokféle vitaminhoz, ásványi anyaghoz, nyomelemhez juthatunk, csökkentik az esélyét az emésztőrendszeri, érrendszeri, ízületi problémáknak, és még a bőrünkre is jó hatással vannak. Ebben a cikkben ez utóbbival foglalkozunk, mutatunk néhány gyümölcsöt, ami kifejezetten jót tesz a külsőnknek: ragyogóvá teszi, táplálja, vitalizálja az arcbőrt, visszaadja vagy segít megőrizni a rugalmasságát. (Néhány másik gyümölcs pedig egyszerűen még jól is néz ki.)

Gránátalma (forrás: GARO/PHANIE)

Citrom

A citrom antioxidánsokban gazdag, csökkenti a bőrproblémákat, például a ráncokat, pattanásokat, hegeket, pigmentációt. Szennyezett, zsíros bőr ellen is hatékony, használatával a bőr ragyogó és tiszta lesz.

Csipkebogyó

A csipkebogyóban levő hatóanyagok stimulálják a kollagéntermelést, és csökkentik a finom ráncokat, javítják a bőr tónusát, textúráját és a pigmentációt.

Grapefruit

A grapefruit támogatja a kollagén termelődését, ezzel pedig megakadályozza a bőr idő előtti öregedését (és mondjátok meg, van olyan, hogy idő utáni öregedés???). Magas víztartalma segít megőrizni a bőr hidratáltságát, és véd a napsugárzás és a szennyeződések ellen.

Gránátalma

A gránátalmamag-olaj erős gyulladásgátló hatású, a bőrbe mélyen behatolva helyreállítja annak egyensúlyát, és regenerálja azt. Folsavtartalma serkenti az egészséges sejtek termelését.

Még négy jótékony gyümölcsről olvashatsz a Konyhalál Caféblog posztjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top