Trend

Öt trendi kulcsdarab az őszi–téli szezonra, és öt, amit már ne vegyél fel

5 trend, ami jön, 5 trend, ami megy a 2019–20-as őszi–téli szezonban.

A napokban elkezdődött az őszi–téli szezon, összegyűjtöttük, melyek lesznek az elkövetkező hónapok legtrendibb ruhadarabjai, és mik azok a holmik, amiket jobb elfelejteni.

A szezon 5 kulcsdarabja

Cargo overall

Cargo overall

Cargo overall (Zara, Mango)

Míg az elmúlt években az overallok inkább a tavaszi–nyári hónapokban voltak divatban, idén az őszi–téli időszakra is velünk maradtak, a munkásruhák ihlette cargo overall ugyanis a szezon egyik alapdarabja. Zöldes és barnás színekben a legautentikusabb, de fekete és farmeranyagú modelleket is találsz a boltokban.

Paperbag nadrág

Paperbag nadrág

Paperbag nadrágok (Mango, Zara)

Ha eddig még nem tetted, akkor ideje beszerezned egy paperbag nadrágot, ugyanis ez a fazon gyakorlatilag mindent visz ebben a szezonban. A legváltozatosabb színekben, anyagokból, különféle szabású és hosszúságú szárakkal kaphatók most ezek a modellek, a lényeg ugyanis a vastag övvel ellátott, magas, papírzacskószerű derékmegoldás, mely – a megfelelő darabokkal kombinálva – szinte minden testalkathoz előnyös lehet. 

 

Intenzív virágminták

Virágminták

Virágmintás darabok (Mango, Zara)

Az akár retinaszaggatóan intenzív virágminták is elkísérnek bennünket a hideg hónapokba, sőt, ebben az évben még divatosabbak is ősszel és télen, mint amennyire tavasszal és nyáron azok voltak. Színben a mélyebb tónusok dominálnak. A minta az egyberuháktól a blúzokon, topokon, pulóvereken át a szoknyákig, nadrágokig gyakorlatilag bármilyen ruhadarabon megjelenhet.

Áttetsző darabok

Áttetsző holmik

Áttetsző holmik (Reserved, Zara)

A tüllből, organzából vagy egyéb áttetsző anyagból készült holmik is ott vannak a szezon kulcsdarabjai között. Ráadásul nemcsak feketében, hanem a legváltozatosabb, púderes és élénkebb árnyalatokban egyaránt. Bár testre simuló darabokat is kapni ebben a stílusban, a legtrendibbek azonban a texturált, fodros vagy puffos modellek. A trendet a fázósak is magukévá tehetik, ugyanis nemcsak a teljes egészében áttetsző cuccok mennek, de azok is, melyeknek csak egy része, például az ujja készült ilyen anyagból.

Bőr, műbőr

Bőr, műbőr holmik

Bőr, műbőr holmik (Zara, H&M)

A bőr-, illetve műbőr holmik nem számítanak újdonságnak, hiszen évek óta stabilan jelen vannak az őszi–téli divatban, ami viszont igen, hogy a dzsekik, szoknyák, nadrágok mellett ebben a szezonban az ilyen anyagú ingruhák is megjelentek. Sőt simán bevállalható akár a teljes – ruha-cipő-kiegészítő – (mű)bőr szett is, ahogy az a bal oldali képen látható.

És ami felejtős….

Állatmintás holmik

állatminta divat

Állatmintás holmik

A tavalyi őszi–téli szezon egyik meghatározó irányzata sajnos az állatminta volt, alaposan ki is tombolta magát, de egy időre most vége van. Ha nem akarsz lejárt vagy közönséges hatást kelteni, az ilyen darabokat inkább mellőzd! 

Kendőminta

Kendőminta divat

Kendőminta

Szintén tavaly tértek vissza a divat fősodrába a giccsesebbnél giccsesebb kendőminták. Ám ahogy jött, úgy már el is múlt a trend, ennyi tisztesség legalább volt benne. Őszintén reméljük, hogy jó pár évig nem is látjuk viszont.

Gyöngyökkel díszített ruhadarabok

gyöngyös holmik

Gyöngyökkel díszített ruhadarabok

A gyöngyökkel díszített ruhadarabok divatja tipikus egyszezonos trend volt. Nem volt annyira borzasztó, de nem is volt benne több. Ha mindenképp gyöngyöket akarsz hordani, ne a ruháidra applikálva akard, inkább válassz ilyen ékszert vagy – pláne – hajcsatot, utóbbiak ugyanis kimondottan felkapottak mostanában.

Vállvillantós cuccok

Vállvillantós divat

Vállvillantós holmik

A vállvillantós felsők a 2016-os év tavaszi–nyári divatjának visszatérői voltak, ám az akkor beszerzett darabok sokak ruhatárából nem koptak még ki. Ha neked is vannak még ilyen cuccaid, itt az ideje, hogy leselejtezd, vagy legalábbis jó mélyre elpakold azokat a gardróbban.

Szakadt farmer

szakadt farmer divat

Szakadt farmer

A végére hagytuk a legjobb és – az utcaképet elnézve – legtöbbeket érintő hírt: a ripityára szaggatott farmernadrágoknak leáldozott. Otthon persze teljesen jól elhordhatók a bejáratott, kényelmes darabok. Ha viszont kilépsz a lakásból, húzz inkább olyan farmert, ami nem úgy néz ki, mintha a kutya szájából rángatták volna ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top