Trend

Nem hiszünk a szemünknek: iskolai lövöldözések inspirálta ruhákat mutattak be

Tényleg, ezt ki gondolta jó ötletnek?

Columbine, Sandy Hook, Stoneman Douglas, Virginia Tech. Csak egypár azok közül az iskolák közül, ahol az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb vérengzéseit hajtották végre zavart, felfegyverzett fiatalok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bstroy Season 5 SS20 SAMSARA. Photography : @nateshuls @kusumadjaja

(🐝). (@brickowens) által megosztott bejegyzés,

 

Abban, gondolom, mindnyájan egyetérthetünk, hogy egy tragédiából pénzt csinálni elég visszatetsző dolog. Na, egy divatcégnek sajnos pont ez jutott eszébe. A New York-i Bstory márka legújabb darabjait iskolai lövöldözések „inspirálták”. És hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Hogy golyó ütötte lyukakkal szaggatott kapucnis pulcsikat dobtak piacra, amelyek közepén egy-egy tragédiát elszenvedő iskola neve szerepel. Ízléses…

A 2020-as tavaszi kollekciót egy divatbemutatón is felsorakoztatták, az ott lévőknek pedig láthatóan tetszett, amit láttak.

Nem úgy, mint az áldozatok hozzátartozóinak, akik közül Twitteren sokan kifakadtak az etikátlan húzás ellen.

Voltak olyanok is, mint például a pulóverek tervezője, Brick Owens, akik szerint ez csupán figyelemfelhívás a fegyvertartás szigorításért.

A megközelítés azért is érdekes, mert lassan a gyerekek magukra maradnak, és megszokják az új valóságot. Hogy az amerikai kormányt támogató fegyverlobbi miatt rendezhetnek ők akármekkora felvonulást (mert rendeznek), maguk mögé állíthatják fél Hollywoodot, a pénz fog beszélni, a fegyver meg tovább ropog.

Legutóbb egy fiatal oklahomai lányt tartóztattak le, aki azzal fenyegetőzött a munkahelyén, hogy lelő 400 embert, főként a volt iskolájában fog mészárolni, ahol cikizték. A rendőrség házkutatást is tartott a lány házában, ahol édesanyja elmondta, tudott róla, hogy mentális gondokkal küzdő lányának van gépfegyvere, mert mondta neki még hónapokkal ezelőtt, hogy gyűjt rá…

(Kiemelt kép: brickowens/ Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top