Trend

Retusálják a nyolcévesek iskolai fotóit, kiakadt az anya

Többféle retuscsomagot is ajánl a gyerekek iskolai fotóit készítő vállalkozás.

Egy Amerikában élő brit édesanya, Sam Walker nyolcéves lányának iskolai fotózása lesz. A fotóstól komplett árlistát kaptak nem csupán a különböző méretű képekre, de a fotók retusálására vonatkozólag is. Eszerint a retus alapcsomagban a bőrhibák eltüntetése van benne, valamivel több pénzért emellett a fogak fehérítésére és a bőrszín élénkítésére is lehetőség van.

Az anya alaposan kiakadt, amiért egyáltalán felmerült, hogy ilyen fiatal gyerekek fényképeit már retusálni kellene. Ki is twittelte az ajánlatról készült fotót. A poszt több ezer reakciót kapott.

iskolai fotó retusálás

(Fotó: Twitter/WalkerSam)

„Szeretem, hogy a gyerekeim iskolai fotói általában borzalmasak. Hát nem ez a lényeg?” – írta egy szülő.

„Ez megdöbbentő. Komolyan. A mentális egészségügyi krízis idején, amivel a gyerekeknek szembe kell nézniük, nincs szükség ilyen üzenetre” – így egy másik vélemény.

Volt egy hozzászóló, aki arról számolt be, hogy a hatéves lánya iskolai fotóját retusálták, méghozzá anélkül, hogy arra engedélyt kértek volna.

Akadt ugyanakkor olyan kommentelő is, aki szerint nem rossz ötlet a retus, ő például pattanásos tini volt, és könyörgött az édesanyjának, hogy engedje retusáltatni a fotóit.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top