Trend

Sarolta hercegnő találkozása a szegedi forrónadrágos emberrel – a 2020–21-es őszi–téli férfidivathetek legpusztítóbb kreációi

Sarolta hercegnő, David Bowie és a szegedi forrónadrágos ember stílusa is visszaköszön 2020–21-es őszi–téli férfiruha-kollekciókban. Mutatjuk a legbizarrabb darabokat.

Szoknyák, szoknyák, szoknyák

férfi divat divathét

Martine Rose (Fotó: Eamonn McCormack / BFC / Getty Images for BFC)

A  tervezőknél hosszú ideje beakadt, hogy néhány száz év kihagyás (mínusz ugye a skótok) után újra divatba hozzák a szoknyát, illetve az egészruhát a férfiak körében. Mind ez idáig ez nem jött össze, de szezonról szezonra, töretlenül próbálkoznak vele.

Gucci (Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images for Gucci )

Elég, ha annyit mondunk: a Gucci legújabb kollekcióját Sarolta hercegnő öltözködési stílusa ihlette.

férfi divat divathét

Miaoran (Fotó: Pietro S. D’Aprano / Getty Images)

A Miaoran divatházét pedig ezen az alapon minden bizonnyal a nyugdíj után is tanító kémiatanárnőké.

férfi divat divathét

Art School (Fotó: Estrop / Getty Images)

Az Art School 2020–21-es őszi–téli kollekciója viszont dark-goth irányba mozdult el, kellő drámaisággal beemelve a férfiak ruhatárába – többek között – a flitteres pucérruhát, egyszersmind prezentálva, hogyan is mutatna a ruhadarab egy erősen sminkelt férfin egy kiadós zápor után.

férfi divat divathét

Palomo Spain Menswear (Fotó: Estrop / Getty Images)

Így néz ki a klasszikus fehér ing–fekete nadrág kombó újraértelmezése Palomo Spain szerint, aki kifejezetten missziójának tartja, hogy felszabadítsa a férfiakat a sztereotipikusan férfias öltözködés rabságából. 

férfi divat divathét

Charles Jeffrey LOVERBOY (Getty Images)

Charles Jeffrey skót gyökereiből és a színházi jelmezek világából építkezett legújabb LOVERBOY kollekciója megalkotásakor. Így került a férfi modellre abroncsszoknya, nejlon térdzoknival.

Bikinifelső és forrónadrág

férfi divat divathét

Ludovic De Saint Sernin (Fotó: Thierry Chesnot / Getty Images)

Ludovic De Saint Sernin francia divattervező azzal az avíttas berögződéssel is leszámolna, miszerint bikinifelsőre kizárólag a nőknek van szükségük.  

férfi divat divathét

Han Kjobenhavn (Fotó: Victor Boyko / WireImage)

Nem túl valószínű, hogy Han Kjobenhavn dizájnerei hallottak valaha 2013 egyik legnagyobb magyar trashcelebjéről, a szegedi forrónadrágos emberről, mégis gyakorlatilag az ő jellegzetes stílusa köszönt vissza – némileg téliesített formában – a dán márka most bemutatott kollekciójában.

férfi divat divathét

Rick Owens (Fotó: Thierry Chesnot / Getty Images)

Kansai Yamamoto japán divattervező 1973-ban David Bowie számára készítette el azt az aszimmetrikus (fél)kezes(-fél)lábast, melyet Rick Owens letisztult-minimalista stílusban gondolt újra a 2020–21-es őszi–téli szezonra. 

Fejre vigyázni!

férfi divat divathét

Henrik Vibskov (Fotó: Thierry Chesnot / Getty Images)

Több tervező is különös figyelmet szentelt az őszi–téli férfikollekciókban a fej védelmének. Henrik Vibskov dán dizájner például pusztító fejfedőhalmozással.

férfi divat divathét

Botter (Fotó: Aurelien Meunier / Getty Images)

A Botter dizájnerei az arte povera irányzat és a környezettudatosság jegyében csomagolóanyagot hasznosítottak újra sisakként. 

férfi divat divathét

Omar Afridi (Fotó: Kate Green / BFC / Getty Images)

Omar Afridi viszont inkább már eleve természetes anyagokba bugyolálná a buksit.

férfi divat divathét

Tokyo James (Fotó: Joe Maher / BFC / Getty Images)

A brit-nigériai Tokyo James szerint pedig az igazi férfi hóviharban is viselhet rózsaszínt. De viselhet ám!

Stílusos részletek

férfi divat divathét

Magliano (Fotó: Tullio M. Puglia / Getty Images)

Ha ronda a zakód – és pláne, ha a cipőd olyan, akár Frankensteiné –, gombold félre, máris trendi lesz. Legalábbis Luca Magliano olasz divattervező értelmezésében.

férfi divat divathét

Pronounce (Fotó: Estrop / Getty Images)

A Pronounce kreátorai a hetvenes-nyolcvanas évek sajátos esztétikájú pokrócait, illetve fürdőlepedőit látnák viszont sálként a férfiak nyakában.

férfi divat divathét

Prada (Fotó: Estrop / Getty Images)

A kilencvenes évekből ismerős, rettenetes talppántos nadrágoknak úgy tíz éve volt egy fékezett habzású visszatérése a női divatban, de hamar elmúlt. A Prada most a férfiaknál próbálkozik meg vele, hátha.

Nagyon kortárs

férfi divat divathét

Walter Van Beirendonck (Fotó: Foc Kan / WireImage)

Walter Van Beirendonck saját bevallása szerint az őszi–téli kollekciójával lehetőséget akar adni arra, hogy mindenki szabadon élvezze a szépséget. Ahhoz pedig, hogy átmenjen az üzenet, úgy tűnik, a hordhatóságnak még a látszatát is el kell kerülni.

férfi divat divathét

Craig Green (Fotó: Thierry Chesnot / Getty Images)

Craig Green brit divattervező azt az „érzelmi poggyászt” jelenítette meg új kollekciójában, melyet az ember egész életén át cipel. 

Például úgy, mintha egy komplett kempingfelszerelést borított volna magára. A férfi divathetek évről évre megörvendeztetnek minket a fentiekhez hasonló, az utcai extrémebb viselethez képest is rendhagyó ruhadarabokkal. Hasonló őrületre számíthatunk jövőre is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top