Trend

14 év után került elő az elveszett gyűrű

A nagy becsben tartott osztálygyűrű még 2005-ben tűnt el egy hotelben.

Amerikában nagy hagyománya van az osztálygyűrűnek, amit a diákok iskolai éveik emlékére viselnek, ezért a legtöbben nagy becsben tartják.

A középiskolás Turner Kingnek is volt egy ilyen gyűrűje, de még 2005-ben elvesztette. A Roanoke Katolikus Iskola kosárlabdacsapatával utaztak egy meccsre, amikor a busz lerobbant, ők pedig órákig egy hotelben ragadtak Charlottesville-ben.

King csak akkor vette észre, hogy nincs az ujján a gyűrű, amikor már továbbutaztak. Valószínűleg kézmosás közben eshetett le. Hiába hívta többször is a hotelt hónapokkal, évekkel később is, senki sem tudott a gyűrűről.

Egészen mostanáig kellett várni a kisebb csodára. Egy nő felhívta az iskolát, hogy talált egy gyűrűt, és keresi a jogos tulajdonosát. Nem volt nehéz dolga, mert bele volt gravírozva az iskola neve és az érettségi éve.

Az iskolában egyből tudták kiről van szó. Szóltak King feleségének, aki tanárként dolgozik a suliban, és neki juttatta el a megtaláló a gyűrűt. A nő végül karácsonykor nyújtotta át férjének az ereklyét.

A becsületes megtaláló csak annyit kért a családtól, hogy adakozzanak egy helyi hospice-ház javára, ahol egy hozzátartozóját ápolják.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top