Trend

Kirúgta kreatív igazgatóját a Benetton

A divatcég 2000-ben egyszer már felmondott neki.

A Benetton olasz divatház megvált kreatív igazgatójától, a provokatív reklámkampányairól ismert Oliviero Toscani sztárfotóstól, aki hatalmas botrányt okozott egy, a genovai autópályahíd összeomlásával kapcsolatos meggondolatlan mondatával.

„Ki a fenét érdekel, ha egy híd leomlik? Hagyjuk már ezt!” – fakadt ki a 77 éves fotós és reklámszakember egy rádióinterjúban, amikor sokadszorra faggatták arról, hogy milyen szerepet játszott a tragédiában a Benetton család, a 2018-ban leomlott Morandi hidat üzemeltető autópálya-társaság főrészvényese. A tragédiában 43 ember vesztette életét.

Oliviero Toscani

Oliviero Toscani (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

A Benetton csoport csütörtökön közleményben határolódott el „a lehető leghatározottabban” Toscani kijelentésétől, és leszögezte, hogy lehetetlenné vált a további együttműködés a sztárfotóssal.

Oliviero Toscani 1982-től 2000-ig már volt a világhírű divatcég kreatív igazgatója, akkor a sokadik botrányos reklámkampánya után felmondtak neki. Az ezt követő években Toscani és Luciano Benetton lassan kibékült, és a fotós 2018-ban újra a divatház kreatív igazgatója lett.

 Toscani már többször is bocsánatot kért a hídomlással kapcsolatos szavaiért, de hiába.

A fotós provokatív, tabudöntögető reklámkampányairól híres, amelyek az egekig tornázták a Benetton ismertségét és forgalmát. Több kampányát Olaszországban betiltották a társadalmi tabuk túlzott megsértése miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top