Trend

Március 15.: Bőrből, üvegből, virágból is készülhet kokárda

A kokárda nem csak nemzeti színű szalagból készülhet. Magyar tervezők és kézművesek alternatív kokárdáiból válogattunk.

Minimál

alternatív kokárda

Panyi Zsuzsi

Minimalista üvegékszer Panyi Zsuzsi ékszertervező Patrióta kollekciójából. Letisztult, mégis karakteres kokárda, az idei és az elkövetkezendő sok-sok év március 15-éire.

Fából

alternatív kokárda

Gedő Bernadett (Bearmudashop)

A forma a lehető leghagyományosabb, az anyaghasználat viszont annál kevésbé. Gedő Bernadett kokárdái ugyanis fából készülnek. 

Huszárlányka

alternatív kokárda

Róth Anikó

Huszárlányka kitűző Róth Anikó illusztrátor saját grafikájával díszítve. Mutatós, akár ruhára vagy sálra, akár táskára tűzve.

Hordd a nyakadban!

alternatív kokárda

Gubanc Ékszer

Ha inkább a nyakadban hordanád a magyar trikolórt a nemzeti ünnepen: piros, fehér, zöld bőr gombos nyaklánc, a Gubanc Ékszer kollekciójából.

Petőfi és Szendrey Júlia

alternatív kokárda

JuckóKuckó (Meska)

Piros-fehér-zöld, pop-art stílusú kokárda Petőfi Sándor és felesége, Szendrey Júlia portréjával díszítve, JuckóKuckó kézműves boltjából. Akár egymagad is feltűzheted mindkettőt, de a pároddal  közösen is viselhetitek.

Nemzeti dal

alternatív kokárda

Giranelli

A Giranelli egyedi, fújt üvegből készült ünnepi kitűzője, belsejében a Nemzeti dal soraival.

Gyerekeknek

alternatív kokárda

Somogyiteklart

Tündéri gyerekkokárdák ovisoknak, kisiskolásoknak, Somogyi Tekla grafikus illusztrációjával.

Madárka

alternatív kokárda

Magnolia

Madárka grafikával és nemzeti színű masnival díszített kitűző a Magnoliától. Három az egyben: tavaszias, népies és ünnepi hangulatú.

Kaleidoszkóp

alternatív kokárda

Czinamon Glass Art

Czina Mónika Judit kézműves üvegkokárdájában kaleidoszkópszerűen rajzolódnak ki a magyar trikolór sávjai. A különleges technika okán minden egyes ilyen ékszer egyedi darab, nincs két teljesen egyforma.

Virágból

alternatív kokárda

Örökszép

Műgyantába foglalt piros köleságak, fehér turbolyaernyők és zöld cickafarklevelek adják a piros-fehér-zöld színegyüttest az Örökszép kokárdáján.

Március 15:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top