Trend

Tavaszi manikűrök, ha ránk tör az otthoni alkotókedv

Kikapcsolódásnak sem utolsó, ha úgy döntünk, feldobjuk körmeinket valamilyen tavaszi mintával, ráadásul az összefolyó hétköznapokba is vihetünk velük egy kis vidámságot egy mutatós manikűrrel.

Ha felnőtt színezőinket nem is cseréljük le körmeinkre, ceruzáinkat pedig körömlakkokra, egy tavaszi manikűr elkészítése akkor is adhat alkalmat némi kikapcsolódásra, eredményében pedig napokig gyönyörködhetünk. A legjobb pedig az egészben, hogy jó pár dekorálási módszer van, ami kellően egyszerű ahhoz, hogy mestervizsga nélkül is el tudjuk készíteni, sőt, néhányukhoz nem is kell más, mint a színek frappáns összeválogatása.

Pasztell szivárvány

Ahogy megyünk bele a tavaszba, úgy kerülnek előtérbe mind jobban a világos, pasztell színek, a cukorka árnyalatok. Ha van pár, összeillő színű körömlakkunk, már azzal is mutatós manikűrt készíthetünk, ha körmeinket más-más színre festjük ki. Némi cellux segítségével készíthetünk mutatós negatív tér manikűrt is, amit nagyon jól feldob, ha eltérő színekkel dolgozunk.

Elég pár összeillő színt kiválasztani és azokkal kifesteni egy-egy körmünket. (Fotó: Instagram/crystaljuneblog)

Elég pár összeillő színt kiválasztani és azokkal kifesteni egy-egy körmünket. (Fotó: Instagram/crystaljuneblog)

Negatív tér manikűr légy pasztell színekkel. (Fotó: Instagram/nailfix6)

Negatív tér manikűr lágy pasztell színekkel. (Fotó: Instagram/nailfix6)

A cukorkaszínű manikűrök a tavasz örök kedvencei.

A cukorkaszínű manikűrök a tavasz örök kedvencei. (Fotó: Instagram/thebohobirdie)

Egyszerű geometria

A többszínű körömdekorálások házi kivitelezéséhez is a celluxot érdemes segítségül hívni, mellyel egyszerűbb formákat mi is elkészíthetünk. Esetükben is azzal tudjuk fokozni a látványt a legkönnyebben, ha a színpárosítások ütősre sikerülnek.

A neon és nude színkombináció nagyon látványos, divatos manikűrt eredményezhetnek.

A neon és nude színkombináció nagyon látványos, divatos manikűrt eredményezhet. (Fotó: Instagram/aleksanailsart)

Kis gyakorlással a kék elválasztóvonalat is el tudjuk készíteni egy ehhez hasonló manikűrre.

Kis gyakorlással a kék elválasztóvonalat is el tudjuk készíteni egy ehhez hasonló manikűrre. (Fotó: Instagram/essiebuff)

Egy hasonlóan vékony vonal meghúzásához is használhatjuk a fogvájót.

Egy hasonlóan vékony vonal meghúzásához is használhatjuk a fogvájót. (Fotó: Instagram/clairescutiecles)

Csillám, csillám, csillám

A csillámos körömlakkok most jó szolgálatot tehetnek, hisz egy élénkebb, színesebb változat már önmagában is díszes eredményt nyújt, a hagyományos, ezüst, arany, vagy más, fémesen csillogó színekkel pedig bármilyen alapszínt feldobhatunk. Nagyon jól mutatnak a könnyed, tavaszias árnyalatokkal és az is elegendő, ha csak egy-egy körmünkre teszünk belőlük, vagy csak a körömágynál festjük ki körmeinket.

A csillámos körömlakkokkal maszkolás nélkül is szép körömdíszítéseket készíthetünk. (Fotó: Instagram/vaniliapink_blogger)

A csillámos körömlakkokkal maszkolás nélkül is szép körömdíszítéseket készíthetünk. (Fotó: Instagram/vaniliapink_blogger)

Nagy mázli, ha most van kéznél egy hasonló, csillámos körömlakk!

Nagy mázli, ha most van kéznél egy hasonló, csillámos körömlakk! (Fotó: Instagram/vikfan4)

Pasztell színek és egy kis csillogás - ennyi elég egy szép, tavaszi manikűrhöz.

Pasztell színek és egy kis csillogás – ennyi elég egy szép, tavaszi manikűrhöz. (Fotó: Instagram/dittembay9

DIY Pöttyözés

Pöttyös manikűrt készíteni talán a legegyszerűbb feladat, nem kell hozzá más, mint egy fogvájó, amivel pikk-pakk felvihetjük a kívánt alakzatba a pöttyöcskéket. Nem kell katicaszelídítőnek állni, egy-két jól pozicionált pont már ízléses, minimalista megoldásokat kínál, romantikus lelkűek számára pedig érdemes kipróbálni a margarétás manikűrt.

A pöttyök színével érdemes fokozni a tavaszi hangulatot.

A pöttyök színével érdemes fokozni a tavaszi hangulatot. (Fotó: Instagram/initas_nagi)

Pici margarétákat sem bonyolult készíteni, csak arra figyeljünk, mennyi lakkot viszünk fel a fogvájóval körmeinkre. (Fotó: Instagram/dalai.beauty)

Pici margarétákat sem bonyolult készíteni, csak arra figyeljünk, mennyi lakkot viszünk fel a fogvájóval körmeinkre. (Fotó: Instagram/dalai.beauty)

Pici virágos manikűr könnyű, tavaszias színekkel.

Pici virágos manikűr könnyű, tavaszias színekkel. (Fotó: Instagram/beautyby_ells)

Még több manikűr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top