Trend

Pillanatok alatt elkapkodták a csipkemelltartóból készült maszkokat

Először csak mémként létezett, majd egy japán cég a gyakorlatban is megvalósította, az ország lakói pedig pillanatokkal a piacra kerülés után elkapkodták a csipkemelltartóból varrt szájmaszkokat.
Egy japán cég melltartóból készített csipkés szájmaszkokat

Japán is azok közé az országok közé tartozik, ahol a megfelelő védelmet nyújtó szájmaszk és gumikesztyű jelenleg az egyik legkeresettebb termék a piacon. Ezt pedig a helyi textilipar igyekszik enyhíteni, köztük a Himi városában található, női fehérneműk gyártására specializálódott Atsumi Fashion nevű cég. Ők például elég sajátos módon szálltak be a járvány elleni küzdelembe azzal, hogy saját csipkeszájmaszkokat terveztek, és dobtak piacra.

A japán hírportálok szerint maga az Atsumi eredetileg viccnek szánta a csipkemelltartóból készült szájmaszkokat, ám ahogy a pilot termék kikerült a piacra, a japánok azonnal rákattantak a szexi védőfelszerelésre. Így múlt hét szombaton valóban árusítani kezdték 1490 jen áron (közel 4600 forint), ez egy átlagos japán melltartóhoz képest fele ár. (Mondjuk, valóban csak a melltartó felét kapjuk meg a termékkel, szóval logikus az árazás.) Mindenesetre, ahogy felkerült az online piacterekre, a vásárlók pillanatok alatt mindet felvásárolták.

Maga a cég azóta ötvenféle új fazonban, gőzerővel gyártja az utánpótlást, a kérdés már csak annyi, hogy a rendhagyó csipkeipari termék mikor hódít meg újabb piactereket és országokat.

(via)

Még több különös koronavírus design az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top