Trend

Magyar divatcég mehet tönkre a koronavírus-krízis miatt

A járványhelyzet ellenére a plázákban működő üzleteknek ugyanúgy kell fizetniük a milliós bérleti díjakat.

A Griff Collection 9 üzlete közül négy már biztosan zárva marad. 80 alkalmazottjuk közül 70-nek megszűnt a munkaviszonya, a többieknek csökkentették a fizetésüket – írja a G7 információi alapján az atv.hu.

A járványhelyzet ellenére a plázákban működő üzleteknek ugyanúgy kell fizetniük a milliós bérleti díjakat. Fotó: Unsplash

A járványhelyzet ellenére a plázákban működő üzleteknek ugyanúgy kell fizetniük a milliós bérleti díjakat (Fotó: Unsplash)

A rendszerváltás előtt alapított Griff Collection kilenc üzlete közül négy már biztosan nem fog újra nyitni a járványhelyzet után, az elmúlt hetekben pedig a webshopos rendelésekkel is probléma van. 

A G7 által megkérdezettek szerint a budapesti plázákban egy kisebb üzlet bérleti díja 2-3 millió körül mozog, egy 70 négyzetméter körüli üzleté akár nettó 5 millió forint is lehet. A díjak ráadásul számottevően nőttek a forint gyengülése miatt, mert jellemzően euróban vannak meghatározva. A plázákban működő üzleteknek a kijárási korlátozás ellenére is fizetniük kell a milliós bérleti díjakat.

Aktuális cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top