Trend

Teszteltük! Melyik a megfelelő védőmaszk?(x)

A globális koronavírus-járvány a világ számos országában fenekestül felforgatta az emberek mindennapi, jól megszokott életvitelét. Az újságok és online portálok naponta tele vannak azokkal a hírekkel, melyekben a fertőzött egyének számának folyamatos emelkedéséről, valamint az óvatossági intézkedések megtételének feltétlen szükségességéről számolnak be.

A védőmaszkok használata továbbra is rendkívül ajánlott (x)
A megfelelő védőmaszkok viselése a járvány elleni küzdelem egyik legerősebb fegyverévé vált. A vonatkozó szabványoknak megfelelő típusú maszkok leírását itt megtalálja.

Számos különféle modell, sok tisztázatlan kérdés

Szükséges hangsúlyozni, hogy nem minden maszk jó maszk. Különös figyelemmel kell lennünk a maszk kiválasztásakor, és ellenőriznünk kell annak minőségét, valamint azt, hogy milyen védelmi szintet nyújt. Egy olyan hosszútávú megoldás – és többnyire az egyetlen –, mely megakadályozza a káros részecskék 95%-ának átjutását, a védőmaszk, vagy pontosabb kifejezéssel élve a KN95 légzőmaszk, mely az európai FFP2 szabvány megfelelője.

A sebészeti vagy házi készítésű maszkok, vagy akár a sálak valóban megfelelő védelmet nyújtanak?

A válasz: NEM. Rengeteg találékony megoldást láthatunk, hogyan próbálják az emberek megvédeni magukat bevásárláskor vagy sétáik alkalmával. A sebészeti maszkok, sálak és a házi készítésű maszkok semmiképpen sem felelnek meg a kompetens intézmények általi előírásoknak. Ne sajnáljon néhány forinttal többet áldozni – a saját egészségébe történő befektetés megfizethetetlen.

A megfelelő KN95 légzőmaszkok itt érhetők el.

A szakemberek által javasolt megoldás

A KN95 típusú maszkok a bennünket körülvevő 0,3 mikrométeres részecskék 95%-át szűrik meg, és bőrbarát anyagokból készülnek. Miért olyan fontos ez? A cél az, hogy elkerüljük a maszk kezünkkel történő megérintését vagy megigazítását. Amennyiben a maszk kényelmetlen, pontosan ez az, ami történik – önkéntelenül a maszkhoz vagy az arcunkhoz nyúlunk.

A védőmaszkok használata továbbra is rendkívül ajánlott (x)
A KN95 szabványnak megfelelő védőmaszk:

  • megszűri a 0,3 mikrométeres részecskék 95%-át,
  • a vezető intézmények mindegyike által ajánlott,
  • 5 hatékony szűrőréteggel készült,
  • beépített szelepet tartalmaz, mely könnyebb légzést tesz lehetővé,
  • az FFP2 maszkokkal azonos védelmet biztosít,
  • kényelmesen illeszkedik az arcra.

A megfelelő KN95 légzőmaszkok itt érhetők el.

A különféle modellek összehasonlítása!

A védőmaszkok használata továbbra is rendkívül ajánlott (x)Megoldás Önnek, szeretteinek, mindannyiunknak!

A fenti táblázat egyértelműen azt mutatja, hogy a KN95 légzőmaszk messze a legmegfelelőbb megoldást jelenti. Itt érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top