Trend

Királyi kezek! Ezt a körömlakkot viseli II. Erzsébet 1989 óta

Gondoltad volna, hogy II. Erzsébet ugyanolyan körömlakkot hord, amilyet Miranda Priestly karektere Az ördög Pradát visel című filmben? Ráadásul 31 éve ragaszkodik már hozzá.

Az amerikai Essie Weingarten 1981-ban alapította az Essie körömlakkmárkát. Az első kollekcióban 12 szín szerepelt, ám a következő évben újabbakkal bővült a paletta. Köztük volt a Ballett Slippers árnyalat is, amivel annak a gyerekkori rituálénak állított emléket, amikor a szombati balettórái után az édesanyjával manikűröztek.

1989-ben a fodrásza rendelt egy üveggel a lakkból II. Erzsébet számára. A szofisztikált, halvány rózsaszín árnyalat az angol királynő kedvence lett. Olyannyira, hogy 31 éve kizárólag ezt a körömlakkot hajlandó viselni. Hiába terjedtek el azóta a géllakkok, a 94 éves uralkodó ragaszkodik ehhez a hagyományos körömlakhoz.

Az Essie Ballett Slippers körömlakkja

Az Essie Ballett Slippers körömlakkja (Forrás: essie.com)

A királynő egészen vékony rétegben viseli a lakkot, így az alig hangsúlyosabb, mintha egyszerű, színtelen körömlakkal lennének kifestve a körmei.

Részben neki köszönhetően az árnyalat elképesztően felkapott a mai napig is, átlagosan minden második másodpercben eladnak belőle egy üveggel valahol a világon. Az angol királynő azonban nem az egyetlen híres rajongója az árnyalatnak. Ez a kedvenc körömlakkja Karlie Kloss szupermodellnek, az Az ördög Pradát visel című filmben Miranda Priestly karaktere is ezt használta, de ilyen körömlakkot viselt Emma Stone is a 2018-as MET-gálán.

II. Erzsébet királynő 2020 tavaszán

II. Erzsébet királynő 2020 áprilisában. (fotó: BBC / Ferrari / Profimedia)

Azon túl, hogy hírességek hordják, a Ballett Slippers népszerűsége különleges tónusában rejlik, mely éppen hogy nem is átlátszatlan, de nem is átlátszó.

Katalin hercegné egyébként szintén rendszeresen használja az Essie márka egyik körömlakkját, igaz, ő nem a Ballett Slippers-t, hanem a még annál is világosabb rózsaszín Allure árnyalatot.

Olvass még II. Erzsébet királynőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top