Trend

Ezt jelenti a narancsbőr 4 fokozata! Ismered őket?

A narancsbőrnek három típusa és négy fokozata van. Te ismered ezeket?

Három típusa van

A narancsbőrnek nem egy, hanem három típusa van. A zsíros cellulit esetében a bőr tömör, valóban narancsra hasonlít és nem sokat mozgás közben. Ez a típus leginkább a csípő és a comb felső részén alakul ki, elsősorban fiatalann nőknél. A második típus az ödémás cellulit, ezt a folyadék-visszatartás és túlsúly okozza. A bőrnek hullámos megjelenése van, és általában olyan területeken fordul elő, ahol zsírfelhalmozódás van, például a combon, a fenéken és a felkaron. A harmadik típus a fibrotikus cellulit, mely kemény, kompakt és elsősorban az alsó lábaszárakon jelentkezik,  a rossz keringés és a folyadék-visszatartás eredménye.

A vékony embereknek is lehet 

Bár a túlsúlyos emberek testén gyakrabban alakul ki narancsbőr, azonban nem vagy bebiztosítva ellene akkor sem, ha kifejezetten vékony vagy. A nem megfelelő étrend és életmód ugyanis szintén okozhatja.

A nők 90 százalékának van narancsbőre

A nők 90 százalékának van narancsbőre (Illusztráció: Getty Images)

Négy fokozata van

A narancsbőr négy fokozata a következő:

  1. fokozat: a narancsbőrnek nincs látható jele sem állva, sem ülve, sem pedig a bőrt összecsípve
  2. fokozat: állva vagy ülve nem látszik, de a bőrt összecsípve már látszik
  3. fokozat: állva nem látszik, de ha leülsz, láthatóvá válik
  4. fokozat: állva és ülve egyaránt látszik

90 százalék

A narancsbőr a nők 90 százalékát érinti valamikor az élete folyamán. Leggyakoribb okozói a rossz táplálkozás, a jojódiéta, a lassú anyagcsere, a nem elegendő fizikai aktivitás, valamint a hormonális egyensúly hiánya. 

Genetika

Genetikailag is hajlamos lehetsz a narancsbőrre, ilyen esetben pedig rendszeres testmozás és megfelelő értend mellett is nehéz vagy esetenként lehetetlen megszabadulni tőle.

Ezekről tudtál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top