nlc.hu
Trend

kopasz férfiak koronavírus tünetek

A kopasz férfiakra nagyobb veszélyt jelenthet a koronavírus

Kórházba került koronavírusos betegeket vizsgáltak. Úgy tűnik, a kopasz férfiak tünetei súlyosabbak.

Összefüggést találtak a kopaszság és a koronavírusos megbetegedés súlyossága között. Az amerikai Brown Egyetem kutatócsoportja két kutatást végzett spanyol koronavírusos betegek körében, ezek alapján jutottak arra a megállapításra, hogy férfiak esetében a kopaszság erős indikátora lehet annak, mennyire súlyosak lesznek a koronavírusos betegség tünetei.

kopasz bajuszos férfi

Egy kopasz, bajuszos férfi (forrás: AFP)

Az első vizsgálat alapján a kórházba került spanyol férfiak 71 százaléka, a második adatfelvétel szerint a 79 százaléka kopasz volt. A tudósok szerint az a hormonprobléma, ami felelős a kopaszodásért, a koronavírus sejtpusztító hatását is növeli. A hormonkészítmények szedésével tehát a vírus terjedése is lassítható ezeknek a betegeknek a körében. 

A prosztatarákosok kezelésével foglalkozó brit egészségügyi szervezet vezetője ugyanakkor úgy fogalmazott, a Brown kutatásainál több bizonyítékra van szükség, mielőtt hormonkészítményeket használnánk a vírus terjedésének lassítására.

A koronavírus és a külső

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top