Trend

Magyarázkodik a Klebelsberg Központ, és Sebestyén Balázs is megszólalt a vasalódeszkás tanár ügyében

Azt mondják, az ügye nem az ő hatáskörük.

Márciusban, nem sokkal a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézménybezárások után került ki az internetre egy makói testnevelő tanár videója, amiben egy vasalódeszkán tanítja úszni a diákokat. A héten kiderült, hogy a nívódíjas tornatanár egy sornyi büntetést kapott. A Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárával kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést. Az MTI szerint a tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják, és hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él, értsd: elvették a csoportjait, és a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexének és a NAT-nak a tanulmányozását is előírták neki.

A Klebelsberg Központ az ügy tudomására jutása után kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg. A Klebelsberg Központ megjegyzi, hogy mint középirányítónak nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek.

UPDATE: Sebestyén Balázs kiállt a tanár mellett egy könnyed Instagram poszttal: 

Pedig döcögött az online oktatás, jól jött közben a humor: 

Magyarázkodik a Klebelsberg Központ a vasalódeszkás tanár ügyében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top