Trend

Fémdetektorral talált egy 97 éves gyűrűt a parkban, keresi az örököst

Egy katonai akadémia hallgatója volt a tulajdonos.

A következő történt Illinois államban az altoni Rock Springs Parkban: egy helyi férfi, név szerint Steve sétálgatott a fémdetektorával, szakszerűen lóbálta maga előtt, majd a műszer pittyent. Steve ekkor ásni kezdett, és talált egy iskolai gyűrűt, melyen az évszám 1923. (Az Egyesült Államokban hagyomány, hogy a végzős diákok vehetnek egy gyűrűt, melyen az érettségi vagy a diploma éve, és általában az intézmény neve is szerepel). 

“Alig 8 centivel volt a föld alatt” – mondta Steve. A gyűrű a Western Military Academy egykori növendéke Mervin E. Volle tulajdona volt, legalábbis az ő neve van belegravírozva.

Kiderült, hogy a férfi szolgált a második világháborúban, ezután Kaliforniába költözött, később ott halt meg. Steve talált egy távoli rokont, aki elmondta, hogy Mervinnek volt egy fia, Steve éppen őt próbálja megtalálni. “Szerintem a család hálás lenne, ha visszakapnák a gyűrűt” – mondta Steve a The Telegraphnak

férfi fémdetektorral matat a homokban

Férfi fémdetektorral kutat / Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

A katonai akadémia egyik történésze azt mondta a lapnak, hogy abban az esetben, ha nem találnák a rokonságot, örömmel venné, ha a gyűrű az iskola gyűjteményébe kerülne. 

Talált tárgyak osztálya: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top