Trend

Saru: a szandál, ami letarolja a nyári cipődivatot

Kitüntetett szerepe van a sarunak a szandálok közt, hiszen ő a nyári alapdarab, amit a legtöbbször és legszívesebben felveszünk. Milyenek idén a divatosak? Mutatjuk!

Nagy kedvenc a saru, és ezt meg tudjuk érteni. A lapos talpú szandál tökéletes kiegészítője hétköznapi, casual szettjeinknek, de annyiféle kővel, strasszal, hímzéssel díszített típus közül válogathatunk, hogy akkor sincs gond, ha csinosabb darabra van szükségünk, mondjuk ha egy kerti partira, vagy lagziba vagyunk hivatalosak.

Háncs talpú saru

Nagyon divatosak idén a természetes anyagokból (vagy azok imitálásával) kialakított lábbelik, sarukból is találni tucatnyit, melyek talprésze espadrilles stílusban készült. A teljesen fonott mellett persze gyakori, hogy csak a talp éle kap körben fonott vagy sodrott hatású rátétet, kialakítást. A bőr pántokat is szívesen cserélik legalább részben valamilyen textil anyagra, esetükben azonban ellenőrizzük, mennyi rugalmasságot engednek, nehogy túlzottan vágja, dörzsölje lábunkat. 

Megnézem
Összes kép (3)

Matrózcsíkokhoz, tengerpart ihlette, természetes anyagú szettekhez mutatnak a legjobban, esetükben hanyagoljuk a neon színeket, a látványosan plasztik kiegészítőket. Helyettük viseljünk aranyat, ezüstöt, válasszunk hozzájuk juta táskát vagy szalmakalapot – de vigyázzunk, ne halmozzuk az élvezeteket, ne tűnjünk úgy, mint aki egy szalmabálát bontott el érte, hogy utcára lépjen.

Boltmustra – háncs talpú saruk

Fonott talpú saru - Answear
Megnézem
Összes kép (5)

Bokánál megkötős saru

A gladiátor saruk érthetetlen módon idén is divatban vannak, a térdig tekeredő szandálok viselését azonban csak akkor javasoljuk, ha tényleg nagyon formás lábaid vannak. Minden más esetben olyannyira előnytelen fazonok, hogy fotókkal inkább nem is illusztráljuk, miként találták fel őket újra a divattervezők. Helyettük bemutatjuk a bokánál megkötős típusokat, melyek jóval konszolidáltabb, egyúttal kihasználhatóbb változatok

Bokánál megkötős saruk: Valentino, Sportmax
Megnézem
Összes kép (3)

Kételyeink azért ne legyenek, ezek a típusok is igénylik a formás, karcsú bokát, és mérlegeljük magasságunkat, a nadrág, illetve ruha hosszát is, ugyanis minden bokapántos cipő optikailag rövidíti a lábat. Egy olyan saru pedig, ahol a sűrűn körbetekert pánt még lapos talprésszel is párosul, pláne nem fogja nyújtani az alakot.

Boltmustra – Bokánál megkötős saruk

Barna bőr saru - Vagabond
Megnézem
Összes kép (5)

Alacsony pántos saruk

Végül jöjjenek a legkonszolidáltabb saruk, vagyis azok, melyeknél a tekergő zsinórok helyett csatos pántokból áll össze a lábbeli. Ezek a fazonok a leggyakoribbak az üzletekben is, a pántok egészen változatos alakzatokban és díszítettséggel tudják lábfejünket körbeölelni, nem ritkák a kövekkel, strasszokkal, bojtokkal dekorált darabok sem.

Alacsony pántú saruk
Megnézem
Összes kép (3)

Megunni őket lehetetlen, a standard barna és fekete mellett legalább egy ezüst vagy arany változat beszerzése ajánlott. Ezeket a típusokat már alig 3-4 ezer forintért is beszerezhetjük, de ne legyenek illúzióink, ennyiért csak műbőr változatokat kapunk, esetükben arra figyeljünk, hogy legalább a talprész legyen természetes anyagból, illetve csekkoljuk, pontosan hol futnak a vékonyka pántok, hogy ne dörzsöljék ki lábunkat.

Boltmustra – Alacsony pántos saruk 

Arany színű saru - Sergio Bardi - Ecipo
Megnézem
Összes kép (5)

Még több nyári divat

Saru: a szandál, ami letarolja a nyári cipődivatot

Saru: a szandál, ami letarolja a nyári cipődivatot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top