nlc.hu
Trend

Csúnya túraszandál a divat

Sajnos a túraszandál is divatba jött

Nem csitul a rondacipő-trend. Sőt, egyre súlyosabb...

A túraszandál nem egy szép lábbeli, ezt lássuk be. Megvan persze a maga funkciója és létjogosultsága, ahogy az a nevéből is kitűnik, túrázáshoz, turistáskodáshoz való. Az ugly shoe trend azonban nem csitul: a chunky sneakerek, a gumiklumpák, a Birkenstock papucsok és utánzataik után most a túraszandálok trappoltak be a mainsteam divatba.

Túraszandál

Miért? (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A vezető divatházak kifutóin már a tavalyi tavaszi-nyári kollekciókban felbukkantak ezek a szandálok. Olyan márkáknál találkozhattunk vele, mint a Prada, a Chanel, a Gucci, a Balenciaga vagy épp a Valentino. A tervezők ráadásul nem elégedtek meg annyival, hogy a márka logójával ellássák ezeket a tépőzáras csodákat, de különféle stílusidegen díszítésekkel, például csillogó kövecskékkel súlyosbították azokat.

A luxusmárkák jellemzően 200-300 ezer forintnak megfelelő árakon dobták piacra túraszandáljaikat, ami első körben megakadályozta, hogy számottevően elterjedjenek.

Christopher Kane túraszandál
Megnézem
Összes kép (5)

Nem kellett azonban túl sokat várni arra sem, hogy a fast fashion cégek előrukkoljanak a tömegek számára megfizethető változatokkal, így erre a nyárra az túraszandál abszolút befutott az utcai divatban. És ha a többi rondacipő-irányzatot vesszük alapul, jó darabig nem is fogunk tőle megszabadulni.

H&M
Megnézem
Összes kép (5)

 

Abba pedig jobb bele sem gondolni, mi lesz a következő lábbeli, melyet az ugly shoe trend felkap majd…

Trendek, amiktől szabadulnánk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top