nlc.hu
Trend

Szemöldökszedés otthon

Lehet, hogy mostanáig rosszul szedted a szemöldököd

Ha magadnak szeded a szemöldököd és általában nem vagy teljesen elégedett az eredménnyel figyelj! Lehet, hogy épp ez az, amit elrontasz.

Amennyiben azok közé tartozol, akik otthon időről időre nekiesnek a szemöldöküknek, de valahogy sosem vagy igazán elégedett formával, minden bizonnyal egy alapvető és nagyon egyszerű dolgot csinálsz rosszul a szemöldökszedésnél. Mégpedig azt, hogy nem fested ki a szemöldököd, mielőtt nekiállnál tépkedni. Ahhoz ugyanis, hogy valóban lásd, melyek azok a szálak, amiktől mindenképp meg kell szabadulnod, nagyon hasznos segítség, ha előzetesen megfested a vágyott szemöldök vonalát. Így ugyanis teljesen egyértelműen látszik, mi az, ami kilóg belőle és mely szálak vannak még a vonalon belül.

Lehet, hogy eddig rosszul szedted?

Lehet, hogy eddig rosszul szedted? (Illusztráció: Getty Images)

A szemöldökszedés helyes menete tehát a következő:

  • A szemöldöködet fésüld át egy szemöldökfésű – vagy akár egy tiszta spirálkefe – segítségével, belülről kifelé és felfelé haladó mozdulatokkal!
  • Ha dús, nehezen kezelhető szemöldököd van, használj szemöldökzselét a formázáshoz!
  • Szemöldökceruzával/festékkel pontosan rajzold meg azt az ívet, vastagságot és formát, melyet szeretnél kialakítani!
  • A formát ne csak közvetlen közelről néz meg, hanem a tükörtől hátrébb lépve, távolabbról is, ugyanis ilyenkor látod csak igazán, hogy mennyire alkalmazkodik az arcod arányaihoz.
  • Ha vannak olyan szemöldökszálaid, melyek a vonalon belülről indulnak ugyan, csupán a hosszuk lóg ki a formából, azokat egy kisolló – vagy még jobb, ha szemöldök trimmelő olló – segítségével nyírd a megfelelő hosszra!
  • Végül szemöldökcsipesszel tépkedd ki azokat – de tényleg csak azokat – a szőrszálakat, melyek kívül vannak a festett területen. A bőrt ehhez kicsit feszítsd meg, a szálakat pedig mindig a növekedés irányában, határozott mozdulattal húzd ki, megakadályozva a törést vagy a benövést.

Még több szépségtipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top