nlc.hu
Trend

Így gyorsítsd fel a hajszárítást!

Így gyorsítsd fel a hajszárítást!

Nagyon sietsz, de még muszáj volt megmosnod a hajad? Utálod a hajszárító hangját? Vagy egyszerűen csak elpocsékolt időnek érzed a hajszárítást és szeretnéd minél hamarabb letudni? A most következő módszerekkel felgyorsíthatod a folyamatot.

Használj hajkondicionálót!

A hajkondicionáló használatát soha ne hagyd ki a hajmosás során! Azon felül ugyanis, hogy táplálja és könnyebben kifésülhetővé teszi a hajat, elősegíti azt is, hogy a víz leperegjen róla, így a hajszárítás is gyorsabb lesz.

Rázd meg!

A hajmosás végeztével te is valószínűleg ki szoktad csavarni a hajadból a vizet, majd teszed is rá a törölközőt. A csavarást követően azonban érdemes beiktatnod még a rázogatást is, amivel még több vizet eltávolíthatsz a tincseidből, ezzel is rövidítve a szárítás idejét. Hajolj előre, az ujjaiddal a hajtövektől a végek felé haladva válaszd szét a hajad, majd alaposan rázogasd ki a kád vagy a zuhanytálca felett!

Papírtörlő

A papírtörlő számos dologra használható, többek között hasznát veheted akkor is, ha meg szeretnéd gyorsítani a hajszárítást. A papírtörlők sokkal több vizet tudnak felszívni a hajból, mint a törölköző. Miután tehát a törölköző lekerült a fejedről, tekerj a hajadra némi papírtörlőt is és azzal is alaposan nyomkodd át! Ezek után jöhet a hajszárító.

Szárítsd meg gyorsabban!

Szárítsd meg gyorsabban! (Illusztráció: Getty Images)

Ne a fürdőszobában!

Soha ne a zuhanyzás után még nedves fürdőszobában szárítsd a hajad, hanem lehetőség szerint egy másik, száraz helyiségben. A párás levegő ugyanis lassítja, ellenben a száraz gyorsítja a hajszárítást.

Ne kócosan!

Szárítás előtt mindig bontsd ki a hajad, a kócos, gubancos haj ugyanis lassabban szárad, mint a sima.  

A töveknél kezdd!

A hajszárítást mindig a töveknél kezdd, azok ugyanis sokkal nehezebben száradnak, mint a hajvégek. Mire a tövek szárításával megvagy, addigra a végek jó eséllyel már épp csak nedvesek.

Olvass még a hajápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top