Trend

Kényelmes és szexi – a kötött ruháké ősszel a főszerep

Az őszi szezon kedvencei egyértelműen a kötött anyagú ruhák lettek, mutatjuk a legdivatosabb fazonokat, és néhány tippet is hoztunk, mire figyelj vásárláskor.

Bármerre nézünk, kötött ruhákat látni, bennük parádéznak a street style arcok, és ezeket húzzák a kirakati próbababákra is. A legdivatosabb fazonok közt laza, körbeölelősen kényelmes és a test vonalát követő, szexi fazonokat is találunk, választékban tehát nincs hiány, körülnézni azonban érdemes, hogy valóban olyan ruhát vegyünk, amit sokáig, szívesen viselünk majd. 

Erre figyelj, ha kötött ruhát vásárolsz

Ha egy szóval akarnám elintézni, csak annyit írnék: minőség. A kötött ruháknál egyáltalán nem mindegy, mennyire vékony, mennyire laza az anyag. Könnyen kinyúlhat a fenekünkön, hullámossá válhat a szoknyarész a combunkon már a harmadik felvételtől, ami bizony tönkrevágja a csinos megjelenést. Legyünk kemények, az olcsóság most nem biztos, hogy kifizetődő, bár tény, sok tízezerért is beválaszthatunk kritikán aluli darabokat, így tényleg szánjuk rá az időt és próbáljunk, válogassunk, a próbafülkében pedig még ezeket a részleteket csekkoljuk:

  • milyen és mekkora a dekoltázs: átlapolós ruhák, mélyen dekoltált, V-nyakú darabok esetén alapjáraton is kulcsfontosságú, egy potenciálisan nyúlós anyag esetén pedig hatványozottan számít, mennyire mély az a dekoltázs, mennyire áll el az anyag mellrészen. Ha épp csak eltakarja a melltartó felső szegélyét, gondolkodás nélkül tegyük vissza. 
mélyen dekoltált kötött ruha street style

Van ruha, ami csak a street style fotón néz ki jól. Vagy ott sem (Fotó: Claudio Lavenia / Getty Images)

  • mi üt át az anyagon: szűk fazonú kötött ruháknál készüljünk fel rá, hogy a pocit, hurkákat – bármilyen picike is legyen – láttatni fogja. Ez nem baj, ha minket nem zavar, az azonban már kevésbé esztétikus, ha az anyag minősége miatt a bugyi vonalától a melltartónkig minden alsónemű szegélye kirajzolódik. Ha ennyire gyenge minőségű, vékony a ruha, mindenképp hagyjuk ott.
szürke kötött ruha street style

A szűk fazonú kötött ruhák esetén nagyon sokat számít az anyag minősége (Fotó: Claudio Lavenia / Getty Images)

  • nagyon divatosak a bő fazonú kötött ruhák is, melyek első blikkre olyanok, mint a túlméretes pulóverek. Telt, nőies alkaton ezek igazán szépen mutathatnak, elrejtik a kis pocit, így alma alkatúaknak is érdemes felpróbálni őket, de óvatosan – nehogy bojlert csináljanak belőlünk! A tartás nélkül lógó fazonok és az indokolatlanul bő és vastag típusok között vannak félúton az igazán jó darabok, amik kényelmesen lezserek, mégsem ormótlanok. Egyébiránt még ezeket is érdemes lehet egy szélesebb övvel feldobni, a derék hangsúlyozásával jóval nőiesebb lesz a sziluett. 
vajszínű kötött ruha street style

A hosszított pulóver fazonú kötött ruhák nagyon divatosak, a konkrét fazonra azonban érdemes odafigyelni (Fotó: Christian Vierig / Getty Images)

  • ha tartunk az egyrészes ruhák túlzottan alakkövető fazonjától, válasszunk színben megegyező szoknyát és pulóvert, sok márkánál találni direkt egymást kiegészítő darabokat. Ezek együttes viselése egy fokkal lezserebb, mégis elegáns, most pedig nagyon divatos.
kötött pulóver és szoknya street style

Egyrészes ruha helyett egy színben és stílusban egymáshoz passzoló kötött pulóver és szoknya együttese is jó választás (Fotó: Christian Vierig / Getty Images)

Variálni is jól lehet egy kötött alapdarabot, például így:

Ha kedvet kaptál a kötött ruhákhoz, mutatunk tízet, amik kedvedre valók lehetnek:

1. Színben passzoló pliszírozott szoknyával is jól mutat ez a magas nyakú kötött ruha. – Mango

2. Hétköznapok alapdarabja lehet egy ilyen zsebes, magas nyakú bukléruha. – Tom Tailor

3. Határozottan alakkövető darab, nagyon szexi, pedig nem dekoltált ez az ujjatlan midiruha, amit egy pici válltömés tesz karakteresebbé. – Zara

Boltmustra: kötött ruhák

Boltmustra: kötött ruhák

4. Enyhén puffos ujja picit lezserebb hatásúvá teszi ezt a bordázott anyagú miniruhát. Ha övvel viseljük, még jobb sziluettet adhat. – Sisters / About You

5. Példa a trendre: színben és stílusban egymáshoz passzoló kötött szoknya és felső. – Orsay

6. Már ránézésre is nagyon kényelmes ez a kerek nyakkivágású, bordázott anyagú ruha. – Vila / Answear

7. Garbónyakú, elöl ráncolt ruha Tencel™ lyocell anyagból, mely az ígéretek szerint nem nyúlik ki vállalhatatlanra. – Reserved 

Boltmustra: kötött ruhák őszre

Boltmustra: kötött ruhák őszre

8. Ez a bordás, kötött fazon most nagyon divatos, sok márkánál találkozhattok vele. – H&M 

9. Újabb példa enyhén puffos ujjú miniruhára, ezúttal törtfehér színben. – Twinset

10. Nyakánál flitterekkel díszített, finoman lezser szabású ruha, aminek szintén jót tesz, ha egy vastagabb övvel viseljük. – Max&Co.

Még több az őszi divatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.