nlc.hu
Trend

Elegáns maszkok

Maszkok elegáns ruhákhoz!

Színházakban, elegánsabb eseményeken is kötelező már maszkot viselnünk. Nem mindegy azonban, milyet.

A maszkviselés egy darabig még biztosan az életünk része marad. A szabályozások értelmében – és a saját, jól felfogott érdekünkben – pedig olyan helyeken, például színházakban is kötelező hordani, ahová egyébként elegánsan öltözünk fel. A maszk is lehet azonban sikkes.

Elegáns maszk

Meska.hu/GR80

Ha visszafogottabb, mégis elegáns maszkot keresel, válassz egy sima fekete, de kissé fényes anyagból készült darabot. Ennek a  maszknak például a külső oldala fekete selyem, az arccal közvetlenül érintkező, belső réteg viszont bőrbarát pamutból készült. Gyakorlatilag bármilyen alkalmi outfithez passzol.

Elegáns maszk

Meska.hu/GR80

A fényes anyagú maszkok világos színben is mutatósak. A dekoratív virágminta még kifinomultabbá teszi ezt a szatén brokát modellt, mely akár menyasszonyi maszkként is megállja a helyét.

Elegáns maszk

Etsy.com/SophieAndHerStore

A csipkével díszített maszkok is hibátlanul illeszkednek az elegáns szettekbe, a kézműves webárházakban ráadásul rengeteg különféle mintájú és színű csipkés darab közül válogathatunk. Ezeknél a maszkoknál általában egy vagy két réteg pamutra kerül rá pluszban a csipke. A sima fekete változat ebben az esetben is alapdarab.

Elegáns maszk

Etsy.com/artedasarta

A fáradt rózsaszín vagy testszínű csipkéből készült maszkok viszont kevésbé komor megjelenést kölcsönöznek. 

Elegáns maszk

Red Lipstick Mask

Ez pedig egy szájmintával díszített csipkés maszk, egy hazai divatháztól, a Joó Beatrix-féle a Sentiments Couture-től. A maszk alsó réteg 100 százalék minőségi pamut, míg a díszítéshez a márka korábbi estélyiruha-kollekcióiból maradt, finom Solstiss csipkéket használják fel.

Elegáns maszk

Etsy.com/craftmaking

Ha alapvetően szereted és tudod is viselni a csillogó holmikat, az alkalmi szettjeidet akár flitteres maszkkal is kiegészítheted. Itthon ezek még kevésbé felkapottak, inkább külföldi webáruházakban fogod megtalálni őket, ott viszont mindenféle árnyalatban és kivitelben. Érdemes a kisebb szemű, finomabb fényű flitterekkel díszített modelleket keresni, ezek ugyanis a legízlésesebbek.

Elegáns maszk

Etsy.com/TheShopLumiere

A csipke és a flitter pedig akár egyszerre is jelen lehet a maszkon. 

Elegáns maszk

Etsy.com/cuccomanila

Hímzésekkel, gyöngyökkel díszített maszkokból is léteznek kifejezetten sikkes darabok, ha az extravagáns-elegáns stílust érzed magadénak.

Még többet a maszkviselésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top