nlc.hu
Trend

Biológiailag lebomló pulóver

Ez aztán a fenntartható divat! 8 hét alatt lebomlik a komposztálóban ez a pulóver

Ha a pulcsi elrongyolódott, simán mehet a komposztálóba.

A fenntartható divat jegyében „futurisztikus” ruházat fő szakértője, a Vollebak egy eukaliptuszból és bükkfából előállított, gránátalma héjával megfestett pulóvert készített, amelyet úgy terveztek meg, hogy biológiailag teljesen lebomló legyen, írja az octogon.hu. Ha a pulcsi elrongyolódott, simán mehet a komposztálóba, ahol nyolc hét alatt, a földbe temetve pedig tizenkét hét alatt bomlik le. 

Nyolc hét alatt lebomlik ez a pulóver a komposztálóban.

Nyolc hét alatt lebomlik ez a pulóver a komposztálóban Fotó: instagram / Vollebak

A Vollebak márka egyfajta kísérleti projekt, amely termékeiben arra keresi a választ, miképp lehet a tudományt, a technológiát és a divatot úgy ötvözni, hogy az eredmény fenntartható legyen.

A cég Ötzi öltözékéből merítette a fenntartható ruhadarab öletet, akinek gleccserbe fagyott múmiáját 1991-ben találták meg, ruhái pedig növényekből, fakéregből, állatbőrből és fűből készültek. Steve Tidball, a cég egyik alapítója szerint az emberiség már 5000 évvel ezelőtt biológiailag lebomló ruházatban járt, már csak az volt tehát a kérdés, hogyan lehet elkészíteni ennek modern kori változatát. 

Tidball szerint a gyártást mostantól annak a gondolkodásnak kellene meghatároznia, hogy olyan környezetbarát ruhákat állítunk elő, amelyeket bármikor kidobhatunk az erdőbe, a többit pedig megoldja a természet.

Még több cikk a fenntartható divatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top