nlc.hu
Trend

148 kutyát vittel el a karcagi szaporítótól

Állatkínzás: 148 kutyát vittek el egy karcagi szaporítótól, nagy részüknek hangja sem volt

Rendőrségi ellenőrzés után állatvédők vittek el 148 rossz, zsúfolt körülmények között tartott kutyát egy karcagi szaporítótól.

Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 31 éves karcagi férfi ellen, akitől 148, rossz körülmények között tartott kutyát szállítottak el az állatvédők.

A rendőrök szeptember 23-án mentek ki hatósági állatorvossal egy karcagi házhoz, ahol 99 kutyát tartottak összezsúfolva, rossz körülmények között. Az ebek nagy részének nem volt hangja, mert eltávolították a hangszálukat – írja a Police.hu.

Kutyák egy karcagi szaporítónál

Rossz körülmények között, összezsúfolva tartották a kutyákat, nagy részüknek hangja sem volt (Fotó: Police.hu)

Kiderült, hogy a kutyák gazdája egy másik házban lakik, ezért a nyomozók elmentek oda is. Ott további 49 kutyát találták, nagy részüknek szintén nem volt hangja. Szóltak az állatvédőknek, akik összesen 148 kutyát szállítottak el a két helyről. A nyomozók több millió forint készpénzt is lefoglaltak.

Állatkínzás: 148 kutyát vittek el egy karcagi szaporítótól, nagy részüknek hangja sem volt

Ha jól látjuk, kutyaház helyett egy régi hűtőládát kaptak ezek a jobb sorsra érdemes kutyák (Fotó: Police.hu)

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik, és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top