Trend

5 divattrend a Londoni Divathétről

Lezajlott a Londoni Divathét, mutatjuk, milyen divatajánlásokkal készültek a tervezők.

New York után Londonban is megtartották a divathetet, melyen látszott, minden agytekervényüket meg kellett mozgatniuk a szervezőknek, hogy rájöjjenek, miként tudják 2021 tavasz-nyári trendjeit bemutatni. Voltak, akik bevállalták a minimál létszámos divatshow-kat, mások sztornózták lehetőségét és online streamelték az eseményt, megint mások kisfilmek formájában tárták az érdeklődők elé, milyen érzések, gondolatok inspirálták a ruhák születését. Meg kell hagyni, a Londoni Divathét divattervezői e téren jeleskedtek a legjobban, szuper videók készültek, néhányukat mi is bemutatjuk, érdemes lesz rájuk kattintani.

A trendeket nézve azonban – leszámítva az olyan rebellis elméket, mint Matty Bowan vagy a divatiskolák végzősei – óriási újításokat nem láthattunk, a vírushelyzet egyértelműen borította a tervezők mindennemű terveit, és helyettük jóval realisztikusabb kollekciók születtek. Mindezt persze felfoghatjuk úgy is, hogy valóban jól kihasználható, hosszú távon is hordható ruhákat mutattak be, melyek a hétköznapokba kényelmesen beilleszthetők, variálhatók, és bizony ez sem utolsó. 

Fodros ruhák kavalkádja

A romantikus vonalat a fodrok határozták meg, peplumos felsők  (David Koma), lengén fodrozódó ruhák (Bora Aksu) számos kollekcióban feltűntek, rátétek és komplett ruhakialakítások élvezték a textilek lágy hullámzását. Mindez számunkra nagyon jó hír, a fodrok ugyanis már az elmúlt nyári és az aktuális őszi szezonban is divatosak, így ha közel áll hozzánk ez az extrán nőies stílus, bátran válogassunk már a mostani kínálatból is ilyen ruhákat. Pro tipp: fehér, illetve világos pasztell árnyalatokkal kombinálva még divatosabb lesz az összhatás.

fodros ruha Bora Aksu
Megnézem
Összes kép (8)

Funkcionalista kényelem

Mondhatnánk úgy is, letisztult, ha gonoszkodni akarnánk, ráfoghatnánk, hogy egyszerű. De nem akarunk, ezek a ruhák ugyanis ha olyan jó anyagminőséggel készültek, mint amennyire kihasználhatók a való életben, akkor a legtökéletesebb darabok, amikkel csak ruhatárunkat bővíthetjük. Edeline Lee kollekcióját úgy ahogy van, csomagoltatnánk, de Eudon Choi és  Molly Goddard is tudott olyan szettet mutatni, mely láttán nagyot dobbant a szívünk (lásd galériánkat). A színhasználat változatos, a szabásvonalak hordható ruhákat eredményeznek, bár tény, hogy ilyenekkel találkozhattunk már máskor is, korábban is.

Edeline Lee sötétkék ruah
Megnézem
Összes kép (8)

Telt színek a divat fősodrában

A Pantone Intézet a Londoni Divathéthez kapcsolódóan közzétett egy színajánlást, tele élénk, vidám árnyalatokkal, melyekről úgy gondolják, jelen helyzetben nagyon nagy szükségük van rájuk az embereknek. Már arra, hogy a tárgyak, melyek körbevesznek minket a mindennapokban – és ide értendők a ruhák is –, pozitív hangulatot sugározzanak, a divattervezők pedig úgy tűnik, megfogadták a jó tanácsot. Néhol már-már neonba hajlóan élénk színeket láthattunk (Mark Fast), telt árnyalatokat, melyek csak úgy vonzzák a tekintetet. Victoria Beckham zöld nadrágos szettjével nagyon szépen bemutatta, miként lehet ezeket a rikító színeket natúr árnyalatokkal kombinálni, egyszersmind elegánsan hordhatóvá tenni, a Burberry kollekciójában pedig a narancs egy izgalmas árnyalata bukkant fel, mi pedig továbbra is úgy gondoljuk, errefelé tendál majd 2021 színe is. 

Victoria Beckham szett
Megnézem
Összes kép (9)

A tavasz natúr árnyalatai

Az ősz egyik húzó trendje, a natúr színek középpontba állítása tavasszal is megmarad, divatos lesz minden természetközeli árnyalat: nemcsak a földszínek, de a vadon zöldjei, a vizek kékjei is jelen lesznek. A színek megnyugtató hatását a ruhák kialakítása is erősíti, lezser szabású nadrágkosztümök (Eudon Choi), túraruhának is beillő kényelmes szettek, lenge maxiruhák (Victoria Beckham) jellemezték e tekintetben (is) a kollekciókat.

Burberry zöld ruha
Megnézem
Összes kép (8)

Talpig fehér szettek 

A fehér szín a tisztaság, a teljesség, az egyenlőség, a nyitottság színe, csupa olyan érzésé és üzeneté, melyekre szükség van, mint egy falat kenyérre. Talán emiatt is döntöttek úgy a tervezők, komoly helyet biztosítanak kollekcióikban számára, és függetlenül attól, hogy letisztult (Victoria Beckham), romantikus (Maison Bent), esetleg rebellis kreációkat alkottak (David Koma), a fehér szín megjelent, és ha kellett, tompította, ha kellett, erősítette a fazonok üzenetét.

fehér ruha Maison Bent
Megnézem
Összes kép (6)

Végül, hogy mutassunk valamit, ami bizonyítja, tényleg London divatvilágába kalauzoltunk el titeket, jöjjön Vivienne Westwood kollekciójának kisfilmje:

Tavasz előtt még itt az ősz és jön a tél. Divattrendek a mostra:

Londoni Divathét 2021 tavasz-nyár

Londoni Divathét 2021 tavasz-nyár (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.