nlc.hu
Trend

Alapozótípusok

Végre kiderül, hogy melyik alapozótípust, mikor használjuk!

Krémes, folyékony, por, hab, szérum? Ismerd meg a különböző típusú alapozók előnyeit és hátrányait!

Folyékony alapozó

A folyékony alapozó a legelterjedtebb típus, olajos és vizes bázisú változatai is léteznek. Fedőképességét tekintve sokoldalú lehet: egészen könnyűtől kifejezetten erős fedést biztosító verziókban is kapható. Egyszerűen alkalmazható és eloszlatható, felviheted szivaccsal, ecsettel vagy akár az ujjaiddal is.  Száraz bőrrel rendelkezők számára lehet jó választás. Ellene szól ugyanakkor, hogy – különösképp magas fedőképesség mellett – eltömítheti a pórusokat, egész napos viseletre nem a legideálisabb.

Krémes alapozó

Krémes alapozó (Illusztráció: Getty Images)

Krémes alapozó

A krémes alapozó legnagyobb előnye, hogy akár egész nap tartós marad, anélkül hogy kifényesedne, csíkozódna, repedezne. Felvinni ecsettel vagy nedves szivaccsal a legjobb. Hátránya, hogy legfeljebb közepes fedés érhető el vele. Szintén száraz bőrűeknek való. 

Hab állagú alapozó

A hab állagú alapozó mikrobuborékokat tartalmaz, ettől kifejezetten szellős viselet, miközben a fedése közepes, de akár erős is lehet. Ecsettel vagy szivaccsal célszerű felvinni és eloszlatni. Nem ül be a ráncokba. Bármely bőrtípushoz nyugodtan választható. Hátránya azonban, hogy nem igazán tartós, 3-4 óra elteltével jellemzően kopni kezd.

Minden bőrtípushoz más állag az ideális

Minden bőrtípushoz más állag az ideális (Illusztráció: Getty Images)

Por állagú alapozó 

A por állagú alapozó enyhe vagy legfeljebb közepes, matt vagy üde fedést biztosít a zsíros bőrnek. Száraz bőrrel rendelkezőknek nagyon nem ajánlott. Ecsettel érdemes felvinni, az adagolásával azonban csínján kell bánni, ugyanis vastagon, több rétegben maszkszerű megjelenést ad, illetve beülhet a ráncokba, barázdákba, pórusokba, valamint nem kívánt színárnyalatokat is felvehet. Hátránya, hogy a látványosabb bőrhibák – aknék, hegek, foltok – elfedésére nem alkalmas.

Szérum alapozó

A szérum alapozó egyelőre a legkevésbé ismert típus, pedig zsíros, illetve kombinált bőrre ez a lehető legszuperebb választás. Olyan légies, mint egy színezett hidratáló, viszont közepes fedés is elérhető vele. Ecsettel ajánlott felvinni, kiválóan kenhető, viszont mivel gyorsan szárad, némi rutin azért szükségeltetik hozzá. Gyengesége, hogy csak néhány órán át marad tartós.

Még több smink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top