Trend

Bocsánatot kért a nőtől a légitársaság, miután nem engedték felszállni a gépre az „obszcén” felsője miatt

A 22 éves Kayla Eubanks New Yorkból Chicagóba tartott, és mivel az időjárás-előrejelzés az úti célján hőséget jelzett, egy erősen kivágott topot húzott fel. Itt kezdődtek a bajok.

Eubanks a Southwest Airlines gépére szeretett volna feljutni a LaGuardia reptéren, amikor az egyik légitársasági dolgozó az útját állta, mivel úgy gondolta, hogy ilyen közönséges ruhában nem lehet felülni a gépre. Mentségükre szóljon, hogy a gép kapitánya próbálta menteni a helyzetet, és azonnal kölcsönadta Kaylának az egyik pólóját, hogy a nő ne maradjon le a repülőútjáról – írja a Ladbible.

Kayla Eubanks a reptéri mosdóban (fotó: Kayla Eubanks Twitter oldala)

Kayla Eubanks a reptéri mosdóban (Fotó: Kayla Eubanks Twitter oldala)

Eubanks a sajtónak elmesélte, hogy általában nem így öltözik repüléskor, de most a különösen extrém meleg miatt döntött az erősen kivágott ruha mellett. A konfliktus kirobbanásakor a nő azt kérte a belépését megtagadó légitársasági alkalmazottól, hogy mutassa meg neki azt a szabályt, amire hivatkozva kitiltaná a gépről.

Sokkolva voltam, majd mérges lettem, ez ugyanis testszégyenítés és diszkrimináció. A melleimet nem tudom levetni magamról, nő vagyok, és ezek az enyémek, nem hagyhatom őket otthon, nem tudom lecsatolni őket, szóval ha valaki azt mondja nekem, hogy ez offenzív, azzal nem tudok mit kezdeni.

A légitársaság ugyan családcentrikus környezetet ígér a gépein, de Eubanks szerint az ő viselete nem mondott ellent ennek. Úgy gondolja, hogy a személyes ízlését sértette az egyik alkalmazottnak, és szerinte nem helyénvaló ez alapján dönteni a beengedéséről. „Legyenek konkrétabb szabályok, amik vonatkozzanak mindenkire” – mondta, mert elege van abból, hogy fekete, nagy mellű nőként folyton szexuális tárgyként tekintenek rá. Az utazás a kölcsönpólónak köszönhetően szerencsére megvalósulhatott, és utólag a légitársaság is elnézést kért tőle.

Elképesztő sztorik a repülés világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top