Trend

Ruhája miatt szóltak be a finn miniszterelnöknőnek

Érdekes, hogy amikor férfi politikusokról van szó, ugyanez szóba sem kerül.

A világ legfiatalabb miniszterelnökeként ismert a finn Sanna Marin, aki korábban már bizonyította, hogy nem szívbajos, ha vissza kell vágni egy-egy beszólásért. Emiatt kíváncsian várjuk, mi lesz a folytatása annak az ügynek, amely Marin ruházata miatt robbant ki az interneten. 

A finn politikusról a Trendi finn magazin közölt egy portért, amelyben több fotó is szerepelt róla, többek között az alábbi is, amelyen Marin egy fekete blézerben látható – írja a Yahoo! Lifestyle. A portréban egyébként többek között példaképnek és influencernek is nevezték a fiatal  politikust, a fotót pedig a magazin külön is posztolta Instagram-oldalára. 

Ebből lett a botrány, többek szerint ugyanis Marin választása illetlenség, a pozíciója miatt, de olyan is volt, aki szerint Marin hitelessége is megingott a “felháborító” kép miatt.

A világban gyakori jelenség, hogy a nőnemű politikusokkal kapcsolatos hírekben rendre szóba kerül, hogy éppen mi van rajtuk, vagy hogy néznek ki, míg a férfi kollégáik esetében ez szóba sem kerül. 

Botrány lett a finn miniszterelnök dekoltázsából

Tessék?!? Még mindig ott tartunk, hogy 2020-ban hogyan öltözik egy politikusnő? (Fotó: Getty Images)

Szerencsére sokan kiálltak Sanna Marin mellett, az Instagramon pedig már most több mint ezer fotót töltöttek fel az #ImWithSanna hashtag alá, amelyen hasonló szerelésben pózolnak a felhasználók.

Mielőtt pedig bárki azt gondolná, hogy csak nők, férfiak is büszkén vállalják Sanna Marin támogatását. 

Többen arra is rámutattak, hogy Finnországban már korábban is készültek meghökkentő fotók: a hetvenes években Urho Kekkonen volt miniszterelnököt örökítették meg olyan szerelésben, amelyet bármelyik hipszter megirigyelne. 

Az alábbi twitterező pedig Carl Gustaf Mannerheim volt finn elnökről töltött fel egy képet, amelyen az egykori államfő meztelenül látható, lóháton.

További cikkeink Finnországgal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top