Trend

Apósa savval öntötte le a fiatal nőt, csak mert elvált a fiától

Maszumeh Atei megvakult ugyan, de nem adja fel: azért küzd, hogy szigorúbban büntessék a családon belüli erőszakot.

A statisztikák szerint az iráni nőknek legalább a kétharmada szenved el élete során családon belüli erőszakot. Maszumeh Atei egyike az érintett nőknek; az apósa öntötte arcon savval röviddel azután, hogy elvált a férfi fiától. Maszumeh az arcán, a testén, és a kezein is súlyos égési sérüléseket szenvedett, meg is vakult a támadás következményeként.

Közvetlenül az eset után Maszumeh depresszióba esett, sokáig nem találta a helyét, de mint mondja, legbelül sosem adta fel. Ma az ország egyik legismertebb modellje, és azért küzd, hogy a törvény szigorúbban büntesse a családon belüli erőszak elkövetőit – tudósít az atv.

A csatorna idézi az iráni asszonyt, aki a vele készült interjúban felidézte a támadás pillanatait is. „Azt mondta, hogy csukjam be a szemem, mielőtt megmutatja, mit hozott nekem. Úgy tettem, ahogy mondta. Egyszer csak éreztem, hogy ég az arcom és rájöttem, hogy savat öntött rám” – mesélte az asszony, aki Teheránban 38 különféle műtéten esett át.

„A savas támadásoknak különféle okai vannak. Az áldozatok olyan nők, akik elváltak, vagy nem akarnak kényszerből hozzámenni egy férfihoz” – magyarázza Maszumeh, aki elmondta azt is, a statisztika szerint Iránban évente 60-70 savas támadás történik.

Rengeteget írunk a családon belüli erőszakról, íme egy kis ízelítő a fontosabb cikkekből: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top