Trend

Nincs rajtad maszk? 50 fekvőtámasz, most azonnal!

Újabb kreatív büntetés Indonéziából, ahol tényleg nagyon súlyos a helyzet.

Nem elég a hatósági jelenlét, szép szó és büntetés: kretív eszközökhöz kell folyamodniuk az indonéz rendőröknek és katonáknak, ha rajtakapnak valakit, hogy megszegi a karanténszabályokat. Most például fekvőtámaszoztatják azokat, akik nem hordanak maszkot – írja a LADBible. Pontosan nem tudni, mennyi fekvőtámaszt jelent ez, de a hírek alapján jó sokat.

Egy helyi emberi jogi szervezet szerint „megalázó” a büntetés, a katonaságnak pedig az általános védekezéssel kellene foglalkoznia, nem az egyéneket büntetnie, és kétségkívül igazuk van, ám az indonéz hatóságoknak nem ez az első ilyen húzásuk. Korábban vagy gyors közmunkára fogták a szabálysértőket, például közterületet gazoltattak velük, súlyosabb esetben pedig segíteniük kellett a tömegsírok ásásában. Indonéziában súlyos a helyzet: eddig tízezer halottja és majd’ háromszázezer fertőzöttje van a járványnak.

Indonézia, fekvőtámasz

Fotó: Chaidder Mahyuddin / AFP

Túlkapások persze akadnak; egy nő az autójában egyedül ülve húzta le egy kicsit a maszkját, rögtön elővették azzal, hogy választhat: vagy csatornát pucol, vagy bírságot fizet. Az utóbbit választotta, így órákig kellett várakoznia egy zsúfolt bíróságon. A legsúlyosabb talán az volt, amikor valakit koporsóba fektettek, hogy érezze, hova kerülhet az, akit megfertőz, vagy akár ő maga.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top