nlc.hu
Trend

Közvélemény-kutatás Szájer József ügyéről

Szájer-botrány: a magyarok szerint nem a drog a legnagyobb baj

A magyarok szerint a leginkább az kifogásolható Szájer József tetteiben, hogy az alaptörvény egyik szerzőjeként az abban foglalt értékekkel ellentétesen cselekedett, derült ki egy friss kutatásból.

A magyarok túlnyomó többsége nem hitte el a kormánypárti narratívát Szájer József botrányával kapcsolatban – derült ki az Euronews megbízásából készült reprezentatív felmérésből.

Az emberek több mint kétharmada drogfogyasztással egybekötött szexorgiaként tekint a történtekre, a kormánypárti médiumok és Szájer által használt „házibuli” kifejezést mindössze 2 százalék véli a legpontosabbnak.

A megkérdezettek legnagyobb része szerint Szájer Józsefnek leginkább az róható fel, hogy az alaptörvény egyik szerzőjeként az abban foglalt értékekkel ellentétesen cselekedett.

14 százalék azt tartja a leginkább kifogásolhatónak az ügyben, hogy Szájer menekült a rendőrök elől, 12 százalék pedig a drog birtoklását emelte ki (a fiatalok körében ez 20 százalék). A karanténkorlátozások megszegése csak 5 százalék szerint volt a politikus elsődleges hibája.

Tízből 7 magyar hallott a botrányról, legnagyobb arányban a diplomások (91 százalék) és az 50 év fölöttiek (83 százalék). A válaszadók háromnegyede szerint Szájer József tette közügy.

(Kiemelt kép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)

További cikkek a Szájer-botrányról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top