nlc.hu
Trend

Pucéran szörföző nő

Ez a nő pucéran száguld a szédítő hullámok hátán

Felicity Palateer ausztrál szörfös egy avantgard művészeti projekttel állt elő, melynek lényege, hogy nincsen rajta ruha.

Felicitynek két nagy szenvedélye van az életben: a szörf és a művészet. Most egy olyan álmát váltotta valóra, amiben ezt a kettőt ötvözheti. Az eredmény egy négy perc hosszúságú és ugyanennyi éve készülő kisfilm, melyben bravúros ügyességgel szeli deszkájával a Fidzsi-szigetek, Hawaii, Ausztrália és Wales hullámait – anyaszült meztelenül.

A Skin Deep című filmben a pucérság persze nem öncélú, Palmateer az öndefinícióját kutatja ilyen fura módon. Olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent igazán szabadnak és önazonosnak lenni. Tulajdonképp olyan ez az egész, mint egy pőre flow-élmény.

„A világ távoli és idilli szegleteiben a maga csupasz valójában utazik Felicity a hullámok hátán a gátlástalan önkifejezés felé. Egyedül van a tengerben, ami az otthonos közeget jelenti számára, és azt csinálja, amit imád” – áll a projektről szóló közleményben.

A világranglista 109. helyén álló 28 éves szörfös persze tisztában van vele, hogy lesznek, akik nem veszik majd komolyan, mert csak a meztelen női estet látják, de azt mondja, számára a film csak művészet, és a teste csak eszköz arra, hogy mondandóját kifejezésre juttassa.

„Számomra ez az egész egy műalkotás, de persze tudom, hogy sok embernek más lesz majd a véleménye. De nincs ezzel semmi baj, mert a különböző vélemények ütköztetése párbeszédet teremt, és végtére is ez volna a művészet célja. Ha a film gondolkodásra sarkallja az embereket, én azzal tökéletesen elégedett vagyok” – mondja a sportoló.

A film korhatáros előzetesét ide linkeljük. A teljes alkotás várhatóan felkerül majd Palateer  kisasszony Youtube-csatornájára.

Forrás: InsideHook

Különleges művészeti projektek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top