nlc.hu
Trend

Esküvői ruha miatt büntették a tádzsik tanárt

Büszkén mutogatta lánya esküvői ruháját, megbüntették az apát

A tádzsik férfinak most 150 ezer forintnak megfelelő bírságot kell fizetnie, mert az esküvő előtt dicsekedett lánya ruhájával.

150 ezer forintnak megfelelő bírságra büntették Tádzsikisztánban azt a férfit, aki a menyegző előtt megmutatta másoknak lánya esküvői ruháját – közölte a közép-ázsiai ország sajtója hétfőn. A híradásokból kiderült, hogy a tanárként dolgozó büszke apa, falusi házában több mint 30 rokonának mutatta be az esküvői ruhát. Az ünnepélyes bemutatót kamerával még rögzítette is, amivel mint utóbb kiderült, hatalmasat hibázott.

A felvételeket ugyanis terhelő bizonyítékként használták fel ellene a kerületi bíróságon, ahol végül a büntetést kiszabták rá. És, hogy miért büntették? Nos, a bíróság szerint az apa megszegte a muszlim hagyományokat követő ország törvényeit. Az nem derült ki, hogy ki buktatta le, csak annyi biztos, hogy a tanárra kirótt büntetés országos viszonylatban is komoly összegnek számít.

Olvass még több érdekes történetet esküvői ruhákról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top