nlc.hu
Trend

Hajápolás férfiaknak

Hajápolási kisokos férfiaknak: viszlát korpa, hello tökéletes hajkorona

Csillogó, dús, tökéletes hajkoronát nemcsak a nők, a férfiak is imádják büszkén, magabiztosan viselni. Ennek apropóján össze is állítottuk a legtutibb hajápolási kisokost, igen, kivételesen férfiaknak!

Íme a legfontosabb tudnivalók, amit minden férfinak érdemes megjegyezni a helyes hajápolási rutinról.

Moss többször hajat!

Mivel a férfiak haja gyorsabban zsírosodik a magasabb tesztoszteron szint miatt, ezért ajánlott az átlagosnál többször hajat mosniuk, legalább 2-3 alkalommal hetente.

Hajápolási rutin férfiaknál

Legyen dús és egészséges s te hajkoronád is! (Fotó: getty)

Hajmosáshoz ajánlott kifejezetten férfiaknak szánt samponokat használni, vagy valamilyen PH-semleges készítményt, ha pedig hajlamosak vagy a korpásodásra és/vagy a hajhullásra, keress olyan készítményt a boltok polcain, amivel ezek a hajgondok orvosolhatóak.

Az egészséges fejbőr eléréshez kifejezetten a férfiaknak szánt, pH-semleges samponok használata javasolt. Igaz, a férfiak többsége nem használ balzsamot, érdemes ezeket a termékeket is beszerezni, mivel hajmosást követően a fejbőr masszírozásával serkenthető a hajnövekedés.

Hajszárítás okosan!

Alapból nem túl nyerő ötlet, hogy nagyon közelről égesd a hajtüszőid, de ezt a szokást a fejbőröd sem fogja meghálálni. Ha hajat szárítasz, közepes fokozaton, lehetőleg ne forró levegővel, elegendő távolságból tedd. A rendszeres és intenzív hajszárítás ugyanis könnyen hajkiszáradásba megy át.

Hajápolás férfiaknak

Nem mindegy, hogy szárítod meg a hajad! (Fotó: Getty)

Figyelj a táplálkozásra, kerüld el a korpásodást!

  • javasolt a zsíros, cukrok ételek elkerülése – a fejbőrön élő élesztőgombák ugyanis szeretik ezeket csipegetni
  • a sok zöldség-gyümölcs beépítése az étrendbe viszont e tekintetben is tökéletes
  • természetesen fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is
  • az omega–3 zsírsavak is segíthetnek, ugyanis nemcsak védik a bőr és a haj egészségét, de a túlzott faggyútermelést is akadályozzák – ha pedig utóbbi szabályozórendszere felborul, akkor a korpásodásra is megnő az esély. Ezeket a zsírsavakat főleg magvakban és halakban találod meg.
Hajápolási rutin

Fontos, hogy legyen hajápolási rutinod! (Fotó: getty)

Fésülködj rendszeresen!

Hajmosásra nemcsak a szálakon megtelepedő faggyú, hanem a külvilágból ráragadt szennyeződések miatt is szükség van. Ennek egy részét azonban úgy is eltávolíthatod, ha egy hajkefével jó alaposan átfésülöd a hajad. Hajmosás előtt javasolt annak is megfésülködni, akinek erősebben hullik a haja – a szálak így nem a lefolyóban, hanem a szemetesben gyűlhetnek össze.

A fésülködés élénkíti a fejbőr vérkeringését is, illetve jót tesz a hajhagymáknak, ezért rövidebb haj esetén sem érdemes elhanyagolni.

Ezt vesd be az örök mumus, a hajhullás ellen!

Teljesen normális, hogy naponta kb. 100 hajszálunk kihullik. Ha a hajad gyorsabban ritkul, a kopaszodás első jeléről is szó lehet, aminek sokkal inkább a genetikához, és nem az életkorhoz van köze.

A hajhullás ellen biztos gyógymód nem létezik, de sok mindent tehetsz azért, hogy a hajad erősebbnek tűnjön: egy jó frizura, egyes hajerősítő termékek és receptre kapható táplálékkiegészítők a segítségedre lehetnek ebben. Ne használj zsíros hajformázókat, vágass rövid frizurát, és kerülj el mindent, ami igénybe venné a hajad! Ha időben elkezded a megelőzést, elkerülheted a hajad elvékonyodását és a hajhullást.

Kerüld a 2in1 samponokat

A kettő az egyben sampon és balzsam hidd el, nem a legjobb választás.

„A megfelelő hajtisztításhoz első körben sampon kell, ami a hajszálak kutikuláit kinyitja (hajszál külső, pikkelyes rétege – a szerk.), hogy a mélyen lévő szennyeződés is távozzon a hajból. A sampon mellett a balzsamot pedig azért érdemes használni, mert nemcsak ápolja a hajat, de ezeket a kutikulákat visszazárja a hajmosás után. Ez azért nagyon fontos, mert ha nyitva maradnak, akkor sokkal sérülékenyebbé válik a hajszál, azaz kiszárad, töredezik és fénytelen lesz. A sorrend nagyon fontos: először mindig mossunk hajat samponnal, majd utána használjuk a balzsamot”

– figyelmeztet Csizmazia Iza, fodrász.

Férfiak és a divat:

via

(Nyitókép: Getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top