nlc.hu
Trend

Hajstílusok arcformákhoz

Milyen arcformához milyen hajstílus illik?

Hosszúkás, szív alakú vagy kerek az arcformád? Honnan lehet tudni, hogy melyik arcformához milyen hajstílus illik? Segítünk, hogy megtaláld a hozzád passzolót!

A frizuraválasztás is pont úgy működik, mint a parfümök: az, ami a barátnődnek jól áll, nem biztos, hogy neked is szerencsés választás. Hiába tetszik egy hajstílus, ha a te arcformádhoz más fazon illik. Nézd meg, neked milyen az arcformád, és mutatjuk, milyen frizurák állnak jól.

Ovális arc

Ha az arcod ovális, szerencsés vagy, mert ezt a formát tartják a legtökéletesebb arcformának. A tojásdad alakú arcformával rendelkező emberek arca keskeny, a homloka és álla pedig körülbelül ugyanolyan mértékben domborodik ki. Ha ilyen alakú az arcod, jóformán mindenféle hajhossz és hajstílus jól áll a hosszútól kezdve az egészen rövidig, a hátrafésülttől a lépcsőzetesig, és az is mindegy, hova teszed a választékot.

Amit kerülj: ügyelj arra, hogy ne takard el az arcodat, és ne tupírozd a hajadat, mert ezek előnytelenül nyújtják az arcodat.

Az ovális arformához szinte minden hajstílus jól illik

Eva Longoria arcformája is ovális – még a középen elválasztott, szögegyenes frizura is jól áll neki (Fotó: Getty)

Hosszúkás arc

Ha keskeny az állad, magas a homlokod és az arccsontod is inkább feljebb helyezkedik el, mint középen, akkor az arcod hosszúkás. Az arcot ebben az esetben optikailag érdemes egy picit szélesíteni, így az oldalválaszték, a félhosszú haj, valamint a lépcsőzetes vágás az ideális. De ha ahhoz van kedved, a frufru is a te barátod!

Amit kerülj: a nagyon hosszú, lépcsőzetes vágást mellőző hajstílusokat.

A hosszúkás arcformához a lépcsőzetes hajstílus illik

Igaz, Sarah Jessica Parker frizurája középen van elválasztva, de a vágás lépcsőzetes, így jól áll neki ez a frizura (Fotó: Getty/Daniele Venturelli)

Kerek arc

Ha az arcod körülbelül ugyanolyan széles, mint hosszú, és ha a legszélesebb pontot az arccsontnál tudod meghatározni, továbbá az állad kerek, akkor az arcformád jó eséllyel kereknek mondható. A cél az, hogy kicsit nyújtsd a formát, így a lépcsőzetes és minimum vállig érő frizurákat neked találták ki. A hosszú oldalfrufru és a most divatos, tengerparti hullámok ihlette hajstílus az számodra. Sőt, egészen hosszúra is megnövesztheted a hajadat, jól fog állni. A kerek arcformához illő hajstílus a középen elválasztott frizura, de minimálisan oldalra is teheted.

Amit kerülj: az állig érő és kerek fazonokat, mert tovább kerekítik az összhatást.

A kerek archoz jól áll a hullámos hajstílus

Drew Barrymore kerek arcformájához jól illik a hullámos stílusú frizura
Fotó: Getty/Michael Loccisano

Szögletes arc

A szögletes arc legjellemzőbb ismérve, hogy nagyjából ugyanolyan széles a homlok, az arc és az áll vonala. Azért, hogy lágyítsd a karakteres vonásokat, válassz laza hullámokban aláomló, állig érő vagy félhosszú frizurát, azok közül is olyat, ahol a választék oldalt helyezkedik el.

Amit kerülj: a nagyon szabályos és kerek frizurákat, valamint a túl hosszú szögegyenes és a túl rövid hajstílusokat is mellőzd!

A szögletes arcforma mellé a hullámos hajstílus passzol

Demi Moore szögletes vonásait a laza hullámok lágyítják (Fotó: Getty/Paul Archuleta)

Szív alakú arc

Ha az állad hegyes, a homlokod széles, és hangsúlyos az arccsontod, akkor az arcod szív alakú. Azért, hogy az álladat optikailag szélesíthesd egy kicsit, az évek óta divatos hajstílust, a bobot és a long bobot neked találták ki. Az áll vonaláig érő haj loknisan és egyenesen is jól áll neked, oldalfrufruval pedig igazán csinossá teheted a megjelenésedet, ugyanis kiegyenlíti az arcod arányait.

Amit kerülj: a túl hosszú hajat és a lelapuló tincseket.

A szív alakú arc nagy barátja a bob hajstílus

Reese Witherspoon szív alakú arcához tökéletesen passzol a bob (Fotó: Getty/Gregg DeGuire)

Háromszög alakú arc

Ha a homlokod és az arccsontod keskeny, de az állkapcsod széles, akkor az arcod háromszög alakú. Ebben az esetben te vagy az, akinek nagyon jól állnak a dús, hosszú frufruk, az oldalválaszték és a lefelé vékonyított frizurák. A hullámos haj számodra is jó választás.

Amit kerülj: a rövid frizurákat nem feltétlenül neked találták ki.

A háromszög alakú archoz jól illik a lefelé elvékonyuló hajstílus

Victoria Beckham lefelé elvékonyított stílusú frizurája kiegyenlíti az arc arányait (Fotó: Getty / David M. Benett)

A frizura után jöjjön a smink!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top