nlc.hu
Trend

Frizuratippek 40 felett

A legtutibb frizura tippek 40 és 50 felett

Praktikus? Vagány? Visszafogott? Klasszikus? Ezeket a frizurákat bátran viselheted akkor is, ha már túl vagy a negyvenen!

Van, akinél már negyven-, míg másoknál ötvenéves kor környékén változik érezhetően a hajtincsek minősége és szerkezete. Ilyenkor kezelhetetlenné válik a hajkorona, könnyen lelapul, nincs már olyan dús tömege, mint korábban. Így válasszunk előnyös frizurákat 40 vagy épp 50 éves kor felett is.

Frizuratippek 40 felett

Bubi

A bubifrizura igazi középút: se nem túl rövid, se nem túl hosszú, ugyanakkor teret enged a hajhossz változtatásában is. Hordhatjuk egyenesen, hullámosan vagy akár göndören. Hatalmas előnye, hogy már egy kis odafigyeléssel és hajápolással jól karbantartható, anélkül, hogy órákat kellene naponta a tükör előtt bűvészkedni vele.

Frizuratrendek 40 és 50 felett

Egyszerű, kényelmes, gyors (Fotó: Getty Images/Digital Vision)

Tipp

Általános tanács, hogy a szélsőségeket érdemes kerülni, tehát a túl hosszú vagy túl rövid hajat, illetve a túl sötét vagy túl világos, erősen kontrasztos színeket!

Pixie

A pixie hajvágásnak több variációja is van, de akinek van frufruja, érdemes lefésülni a homlokra, ugyanis az aszimmetrikus frufru elvonja a figyelmet az arcbőr hibáiról, ráadásul remek választás azok számára, akiknek vékony szálú a hajuk.

Frizurák 40 és 50 felett

Egy próbát mindenképp megér (Fotó: Getty Images/Happycity21)

Réteges hajvágás minden hajhosszhoz

Minél mozgalmasabb fazont kap egy haj, annál jobb! Szerencsére ez már rövid frizurával is megvalósítható. A rafináltan vágott rétegek kaphatnak egy kis ívet és hullámot, hiszen a túl lapos, betonszilárd hajviseletek plusz éveket is ránk pakolhatnak. A lágy esésű loknik azonban finomítják az arcvonásokat, és puhábbá varázsolják a hajat.

Frizurák 40 és 50 felett

Laza, mégis tónusos a haj (Fotó: Getty Images/Tetra Images)

Frizuratippek 50 felett

Félhosszú, tépett frizura

A félhosszú, tépett, oldalra fésült és tőnél megemelt frizura határozott, nőies és vonzó megjelenést kölcsönöz 50 felett is. Szögletes archoz szuperül passzol, és ősz tincsekből is gyönyörű. Hosszúkás arcformánál az arc szélesítése a cél, ezért ilyenkor a rövidebb, tépett fazonok előnyösek.

Frizuradivat 50 felett

Könnyen kezelhető és légies (Fotó: Getty Images/Fotografo)

Lob

A lob becenevet kapta a bob frizura hosszabb verziója, amely szinte már félhosszú hajnak is beillik. Ezt a hajat simán lehet göndöríteni, vasalni vagy kontyot tűzni belőle.

Mit kezdjünk a göndör hajjal 50 felett?

A göndör, hullámos tincsek egyébként is gyönyörűek, de talán most még divatosabbak, mint eddig valaha. Ne féljünk tőle, ne rejtegessük, nincs kőbe vésve, hogy loknis hosszú hajat csak a fiatalok viselhetnek. Ez is egy kortalan frizura, persze érdemes több gondot fordítani a tincsek egészséges kinézetére, mert töredezett, sprőd formában egy ilyen hajviselet semmiképp sem lehet mutatós.

Frizuratippek 50 felett

Ne rejtegesd, légy büszke göndör fürtjeidre, amik valódi kortalanságot adnak neked (Fotó: Getty Images/Flashpop)

Tipp

50 felett már az arc kevésbé sugárzó, de a megfelelő színnel ezen lehet segíteni. Általában az eredetinél két vagy három árnyalattal világosabb színt érdemes választani, a sötétebb árnyalatokat inkább felejtsük el. Ha mégis a sötétebb árnyalatokhoz ragaszkodunk, akkor legalább az arc körül legyenek világosabb tincsek, így nem lesznek túlzottan erőteljesek a vonásaink.

Rövid haj, rétegesen vágva

Egy rétegesen vágott, könnyen tupírozható, rövid frizura nagyban növeli a hajtömeget, és abszolút kortalan viselet.

Hajviselet 50 felett

Ne félj a rövid hajtól, igazán vagány és fiatalos minden korosztálynak (Fotó: Getty Images/Westend61)

Légy képben! Ez a divat 2021-ben:

via

(Nyitókép: Getty Images/ Andreas Kuehn)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top