nlc.hu
Trend

Farmer divat 2021

Bye bye skinny, helló normális szabású farmerek!

2021-ben nagyot változik a denim divat, nem is akárhogyan.

Bármerre nézünk, a farmer trendek közt sehol sem találjuk a skinny nadrágokat. Igaz, említést tesznek róluk, mint kikophatatlan típusok, a trendek azonban jóval izgalmasabbak, változatosabbak, és ami különösképp szuper, igazán nőies fazonokat ajánlanak helyette. Rögtön hatot is.

Bootcut farmerek

2021 nagy kedvence a bootcut, vagyis a térdtől enyhén szélesedő fazon lesz. Hippis jellegre azonban ne számítsunk, az anyagbővülés szolidan lesz szép, a nadrágszár pedig akkor mutat majd, ha slim változatban készül. Sneakerekhez nem ajánljuk, ellenben magas sarkú félcipőkkel, később szandálokkal remekül fog mutatni (mindenki megnyugtatására, a tűsarkú nem kötelező, 4-5 centi elég már, hogy alakítsa alakunkat, formálja farmerbe bújtatott virgácsainkat). A nadrágszár hosszáról is említést kell tenni, az elmúlt szezonok bokavillantós trendje mellé ugyanis visszatér a normál hosszúságú szár, ami a bootcut esetén különösképp javasolt, hacsak nem akarjuk, hogy indokolatlanul összenyomja alkatunkat a nadrág.

bootcut farmer street style

Régi-új kedvenc: a bootcut fazon (Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images)

Puffos ujjú felső, bootcut farmer - szuper szett 2021-re.

Puffos ujjú felső, bootcut farmer – szuper szett 2021-re (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A bokáig érő bootcut fazon nem mindenkinek áll jól, felpróbálni azonban érdemes.

A bokáig érő bootcut fazon nem mindenkinek áll jól, felpróbálni azonban érdemes (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Slim straight farmer

Könnyű elveszni a farmertípusok labirintusában (készítettünk hozzá egy térképet, nézd meg, segíthet), ez a slim straight elnevezés is olyan, ami majd féltucat fantázianév alatt fog szembejönni velünk a különböző márkáknál, ezért jobb, ha jellemezzük is. Lényege, hogy a skinny/slim farmerek helyett (pontosabban mellett, mert ezek kizárt, hogy épp most kopnának ki a divatból), tehát a tipikusan szűk fazonokat részben leváltva a picikét lazább, de távolról sem bőnek számító, ellenben már az egyenes szárú nacikra hajazó változatok lesznek divatban. Viselésére ugyanazok a tippek és javaslatok élnek, mint a skinny farmerekre, és sportcipőkkel is határozottan jól néznek ki. Javasolt középmagas vagy magas derekút választani belőle, és lehetőleg olyat, melynél a nadrágszár alja rojtmentes, az apró elem felett ugyanis eljárt az idő – egyelőre legalábbis.

egyenes szárú farmer

A skinnyk helyett divatosabbak az egyenes szárú farmerek (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Az egyenes szárú farmerekből is divatosak a cropped változatok.

Az egyenes szárú farmerekből is divatosak a cropped változatok (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Street style: farmeres szett tavaszra

Street style: farmeres szett tavaszra (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Világos árnyalatok

A klasszikus indigókék farmerek egy picikét háttérbe szorulnak, helyettük a kilencvenes évek stílusából merítkező, egészen világos, de legalább a klasszikus farmerkékig világosított változatok kerülnek porondra. Lehet koptatott, acid wash vagy egyszínű, ízlés dolga, melyiket választjuk: az acid wash vagányabb, a másik kettő azonban kétségkívül időtállóbb divatbefektetéseknek számít.

kék farmer szett

Az örök favorit középkék farmer 2021-ben is közönségkedvenc (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

világoskék farmer

Az egészen világos farmerek is az idei trendek közt szerepelnek.(Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Street style: kék farmer

Street style: kék farmer (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Farmer overallok

A matchy matchy, vagyis tetőtől talpig farmer szettek divatban maradnak, és szuper, ha a kék egy árnyalatával abszolválni tudjuk ezt (halkan jegyezném meg, simán találunk példát eltérő színű farmer felső és nadrág alkotta divatos szettre is, meg ne kössük fantáziánkat egy trend kedvéért, ha nem akarjuk). Az egyszínű denim összeállítások tehát top formában lesznek, és ebből következik, hogy a farmer overallokat is érdemes lesz beválogatni ruhatárunkba. Általuk praktikusan egyszerűen oldjuk meg, hogy nyakig denimbe burkolózzunk, ráadásul egy jól szabott, alkatunkhoz illő overall nagyon mutatós választás, remek (és kényelmes) alternatíva egyrészes ruhákra is. 

farmer overál ballon kabáttal

Csinos választás a farmer overall (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Acid wash farmer overál

Acid wash farmer overall (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

farmer overál street style

Többféle stílusban találhatunk farmer overallokat, érdemes körülnézni a márkáknál (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Lezser fazonok

Kockázatos trend, de meg kell hogy említsük: a(z egészen) bő szárú farmerek népszerűsége feljövőben van. A wide leg és deszkás fazonok állítólag a melegítőben töltött 2020-as évnek köszönhetik az érdeklődést, lezserségük, ránézésre is kényelmes voltuk sokak számára vonzóvá tette őket. Ha kedved támad hozzájuk, mindenképp próbáld fel több márka több változatát is, ezek a bő szárú nacik ugyanis kimondottan erősítenek, pláne, ha merev anyaggal párosulnak. Sportcipővel (vagy bármilyen lapos talpú cipővel) viselve még inkább összenyomhat. Ugyanezen oknál fogva a deszkás fazont se a csípőre ültetett változatban képzeljük el, annál (a lehetőségeihez mérten) sikkesebb, magasabb derékkal a divatos, mely valamelyest arányosabbá teszi alkatunkat is.

bő szabású farmer street style

A bő szabású farmerek 2021 kedvencei lesznek (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

Street style: bő szabású farmer

Street style: bő szabású farmer (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

bő szabású farmer divat

A bő szabású farmerek nagyon divatosak, de számoljunk vele, hogy erősíthetik alkatunkat (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Nem kék farmerek

Két árnyalat is van, melyek változatosságot jelenthetnek, ha elszakadnánk a farmerkék színektől. A világos bézs és fehér farmerek segítségével smart casual irányba terelhetjük öltözékünket, remekül illenek hozzájuk a blúzok, a csinos felsők, a blézerek, de nem is folytatnák a felsorolást, hisz az outfit végső formáját nagyban meghatározza az is, milyen szabású nadrág képében válogatjuk be ezeket a színeket ruhatárunkba.

A fehér farmerek 2021 kedvencei lesznek.

A fehér farmerek 2021 kedvencei lesznek (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

fehér farmer szett

Tetőtől talpig is viselhetünk bátran fehér farmer szettet (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

bézs farmer

A bézs farmerek a chino nadrágok alternatívái lehetnek (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Divattippek tavaszra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top