nlc.hu
Trend

Kicserepesedett, száraz ajkak ápolása

Filléres sminktrükk az ápolt ajkakért

A kicserepesedett, száraz ajkaknak nem csak látványuk nem túl szép, de fájdalmas érzés is kísérheti a hámló bőrdarabkákat. Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan megszabadulhatsz tőlük.

Bauer Évi, a Krémmánia főszerkesztője árulta el a pofonegyszerű szépségtrükköt, mi pedig úgy éreztük, kutya kötelességünk megosztani veletek, hiszen hideg időben össznépi szívás (még a maszkok ellenére is) a kiszáradt, kicserepesedett száj ápolása. A pici, hámló bőrdarabkák nem túl kellemesek, rúzzsal rétegezve pedig kimondottan csúnya összhatást nyújtanak, amire ugyan sok helyen találhatunk cukros ajakradírokat, netán ajakhámlasztókat, bársonyosan sima ajkaink azonban nélkülük is lehetnek.

vörös rúzs

Illusztráció: Getty Images

„Mindössze arról van szó, hogy vigyünk fel vastagabb rétegben egészen sűrű, zsíros ajakápolót vagy univerzális bőrpuhító balzsamot az ajkainkra. Ezúttal nem kell vele spórolni, mehet bőségesen mindenhová. Ha nem készülünk sehová, maradhat akár 1-2 órát is rajta, hogy bőrünk kellően felpuhuljon és a lehető legtöbb ápoló hatóanyag beszívódhasson a bőrbe. Ha kevesebb idő áll rendelkezésre, 5-10 perccel a sminkelés, indulás előtt akkor is érdemes felkenni, majd a hatóidő lejárta után egy puha törölközővel eltávolítani a felesleget. Ekkor a krémmel együtt a felpuhult, elhalt hámsejtek, bőrdarabkák is szépen távoznak. Minél tovább hagyjuk rajta a balzsamot, annál szebb lesz az eredmény” – javasolja Évi.

Arra persze ő is felhívta a figyelmet, hogy a törölközővel még véletlenül se dörzsöljük erősen a bőrt, hisz a testes krémtől nagyon jól felpuhul és így felsérthetjük. Ugyanígy a durva tapintású törcsiket is hanyagoljuk, ha egyiket sem érezzük megfelelően puhának, langyos vízzel picit nedvesítsük be és úgy használjuk.

Évi a lenti videóban beszél a szépségtrükkről, ha elindítod, épp erről fogsz hallani

A módszer előnye, hogy nem igényel semmi extra, plusz terméket azon kívül, ami jó eséllyel már most is megtalálható a piperepolcon, mégis hatékony, és bármikor bevethető. Egy-két naponta egy ilyen bőrfrissítést akkor is érdemes elvégezni, ha nem rúzsozzuk ajkainkat, hisz a szárazan fityegő bőrdarabkák alapjáraton sem túl mutatósak a szánkon, hűvös, szeles időben pedig kiemelt eséllyel jelennek meg mindenkinél. Rúzsozás előtt pedig kifejezetten érdemes beiktatni e szeánszot, hogy a szín szépen, egyenletesen terüljön, ne üljön bele a pici barázdákba, a száraz részeket ne emelje ki.

Sajnos vannak szépségtrükkök, amik ennyire nem jönnek be

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top