nlc.hu
Trend

A világ legdrágább sportcipői

Az önbefűzős és az arany – A világ legdrágább sportcipői 2021

Van köztük tömör aranyból készült lábbeli, de olyan is, melyben Michael Jordan játszott. Íme a világ 5 legdrágább sportcipője!

A világ legdrágább sportcipőinek sokkal inkább a vitrinben van a helyük, mint a tulajdonosuk lábán… 

Solid Gold OVO x Air Jordan – 2 millió dollár

Matt Senna amerikai konceptuális művész, Drake számára készítette el a Solid Gold OVO x Air Jordan nevű sneakert, melynek az értéke nem kevesebb, mint 2 millió dollár. A lábbeli a legapróbb részletekig az Air Jordan 10-es modelljét idézi, ám 24-karátos, tömör aranyból készült és több mint 20 kilót nyom. Viselni tehát nem lehet, sokkal inkább szoborként értelmezhető.  

 
Solid Gold OVO x Air Jordans

Solid Gold OVO x Air Jordans

Michael Jordan Converse Fastbreakje – 190 000 dollár

Ezt a Converse Fastbreak modellt a kosaras legenda, Michael Jordan viselte az 1984-es Los Angeles-i olimpián, amikor az amerikai csapat aranyérmet szerzett a Spanyolország elleni döntőben. A lábbelit, melyen a sztársportoló autogramja is szerepel, egy zárt körű aukción adták el 2017-ben. A relikviára maga a Converse is licitált, mivel szerették volna azt megszerezni a cég archívuma számára, ám az árat végül túl magasnak találták és kiszálltak, így a cipőt egy tehetős gyűjtő szerezte meg 190 000 dollárért.

Michael Jordan Converse Fastbreak

Michael Jordan Converse Fastbreakje

 

Buscemi 100 MM Diamond – 132 000 dollár

Az amerikai Buscemi márka 2016-ban, az első New York-i üzletének megnyitója alkalmából készítette el ezt az igencsak fényűző sportcipőt. A 100 MM modellt 18 karátos aranyból készült fémrészekkel, illetve 11.5 karátos gyémántokkal díszítették. A lábbeli alapváltozata sem nevezhető épp olcsónak, hiszen 890 dollárba kerül, ezt az exkluzív párat viszont ennek sokszorosáért, 132 000 dollárért kínálták. Hogy végül akadt-e rá vevő, azt nem hozták nyilvánosságra. 

Buscemi 100 MM Diamond

Buscemi 100 MM Diamond

Nike Air Mag – 104 000 dollár

A Nike 2016 őszén dobta piacra a Vissza a jövőbe önbefűzős cipője által inspirált Nike Air Mag cipőket. Összesen 89 pár készült belőlük, melyeket egy jótékonysági tombolán lehetett megnyerni. A tombolajegyek darabja 10 dollárba került, a bevételt pedig Michael J. Fox Parkinson-kutatással foglalkozó alapítványa kapta. A különleges, limitált szériás lábbelik közül persze több is felbukkant ezek után különféle árveréseken, ahol elképesztő összegekért cseréltek gazdát. Egy hongkongi aukciós háznál 104 000 dollárért kelt el egy pár.

Self-Lacing Nike MAG

Self-Lacing Nike MAG

Air Jordan 12 Flu Game – 104 000 dollár

Flu game, vagyis influenzajáték néven emlegetik az NBA 1997-es döntőjét, melyen Michael Jordan influenzaszerű tünetekkel lépett pályára, ám így is 38 pontot szerzett, csapata, a Chicago Bulls pedig legyőzte ellenfelét, a Utah Jazzt. A piros-fekete Air Jordant és a hozzá tartozó pár zoknit, melyet a játékos a meccsen viselt, az egykori labdaszedő, Preston Truman online aukción értékesítette 2013-ban, 104 000 dollárért. A pletykák szerint egyébként Jordan nem influenzás volt a mérkőzésen, hanem másnapos, az előző éjszakát ugyanis egy kaszinóban töltötte.

"Flu-Game" Jordan 12

„Flu-Game” Jordan 12

Még több luxus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top