nlc.hu
Trend

Farmer farmerral

Így hordd a farmert farmerral!

Egy öltözéken belül több farmer ruhadarabot kombinálni újra trendi. Persze a denim-on-denim trendnek is megvannak a maga szabályai...

A nyolcvanas-kilencvenes években lényegében magától értetődő divat volt egy szetten belül több farmer ruhadarabot viselni és fel sem merült, hogy ez ne mutatna jól. Az irányzat még az ezredforduló utánra is begyűrűzött, majd jött a 2001-es American Music Awards gála, ahol Britney Spears és Justin Timberlake prezentálta, mi is a gond ezzel az ilyen típusú öltözékekkel. Nyilván nem csak ennek köszönhetően – bár, hogy hozzájárult, az biztos –, de a denim-on-denim stílust hosszú évekre a ciki kategóriába száműzte a divatvilág. Az elmúlt néhány szezonban azonban fokozatosan visszatért, 2021-ben pedig a trend már egyértelműen ott van az év megkerülhetetlen divatirányzatai között. Miután vetünk még egy pillantást az alábbi elrettentő példára, elmondjuk, hogyan variálhatod ízlésesen a farmert egy vagy akár több másik farmerral.

Britney Spears és Justin Timberlake a 2001-es AMA-gálán

Britney Spears és Justin Timberlake a 2001-es AMA-gálán (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Árnyalatok

A legegyszerűbb és egyben jelenleg az egyik legtrendibb megoldás a farmercuccok kombinálásákor, ha egy szín eltérő árnyalataiban gondolkozol. A kék adja magát leginkább, a kínálat is ebből a legnagyobb farmerfronton, ám nem kötelező ehhez ragaszkodni, jöhet bármilyen más szín is, amiből rendelkezel több eltérő árnyalatú farmer holmival. Általánosan elmondható, hogy egy outfit kettő, de legfeljebb három farmer ruhadarabot bír el. A farmer anyagú táskák, cipők viszont ilyenkor felejtősek, azok ugyanis már groteszkké tennék a megjelenést.

Áranylatok
Megnézem
Összes kép (4)

Eltérő színek

Persze nemcsak árnyalatban, de színben is eltérhetnek egymástól a farmerek. Ilyenkor arra figyelj, amire bármilyen más anyagú holminál is tennéd, nevezetesen, hogy a párosított színek harmóniában álljanak egymással. A klasszikus kékhez például hibátlanul passzolnak a szürke darabok. Farmerből kettőnél több színt viszont ne kombinálj, ha harmadik vagy negyedik szín is kerül az összeállításba, az csak más anyagú ruhadarabon vagy kiegészítőn jelenjen meg!

 

Szettek

Az egyforma felsőből és alsóból álló denim-on-denim párosítások esetében arra kell törekedned, hogy megtörd valamivel az öltözék egyhangúságát. Ennek az egyik lehetséges módja, ha maga a farmerszett különleges valamiben – például szokatlan színű, fazonú –, a másik pedig, ha látványos, karakteres ruhadarabokkal és kiegészítőkkel kombinálod, például egy élénk színű cipővel vagy egy oversize kabáttal.

Farmer szett
Megnézem
Összes kép (4)

Bő és szűk

Legyen szó akár egyforma, akár különböző színű, illetve árnyalatú farmerekről, az eltérő szabásvonalakkal is játszhatsz. Ebben az esetben a felül bő-alul szűk, felül szűk-alul bő aranyszabályt kell betartani. Vagyis például bő szabású farmeringhez vagy farmerdzsekihez válassz skinny vagy legfeljebb egyenes szárú farmernadrágot, viszont ha a nadrág a bő, akkor a felsőrész legyen szűkebb fazon!

Minták 

A színárnyalatok és fazonok mellett a mintákkal is variálhatsz. Ennek a kevésbé kockázatos módja, ha egy mintás farmert egy egyszínűvel párosítasz: ekkor arra ügyelj, hogy a minta árnyalatainak valamelyike minél inkább egyezzen meg az egyszínű darab árnyalatával. Szóba jöhetnek a megegyező mintázatú szettek is, ám ahogy matchy-matchy trend esetében általában véve, úgy itt is érvényes, hogy tetőtől talpig ugyanabba a mintába öltözni csak azoknak ajánlott, akik egyébként is szeretik és tudják is viselni az intenzívebb, extravagánsabb outfiteket. 

Mintás farmer
Megnézem
Összes kép (3)

Változatos textúrák

A különféle textúrák is változatosságot adhatnak a denim-on-denim összeállításoknak. Működnek többek között a fodrok, különféle rátétek, ráncolások, vagy akár a más színű vagy anyagú panelek is. Ezekkel azonban csínján kell bánni: az összeállításban csak egy ilyen erőteljesebb, díszesebb holmi kapjon helyet, a többi elem pedig legyen semlegesebb, letisztultabb stílusú, illetve fazonú!

Texturált farmer
Megnézem
Összes kép (3)

Összecsengő részletek

Több farmerholmi között az összhangot, és egyben a változatosságot is megteremtik az összecsengő részletek. Ilyenek lehetnek például az egyforma szegélyek, díszítések, motívumok. Fontos, hogy ezeknek nem kell uralniuk az öltözéket, sőt, minél finomabban, rafináltabban vannak jelen a ruhadarabokon, annál stílusosabb lesz az összhatás. 

Még több trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top