nlc.hu
Trend

A dánok átmenetileg felfüggesztik az AstraZeneca védőoltás alkalmazását

Átmenetileg felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina alkalmazását Dániában

Egyelőre vizsgálják, hogy a védőoltás miatt jelentek-e meg vérrögök pár ember szervezetében.

Átmenetileg felfüggesztik a koronavírus elleni AstraZeneca vakcina alkalmazását Dániában – írja a hvg.hu. A lap értesülései szerint ugyanis nem sokkal az oltás után vérrögképződést állapítottak meg. A skandináv ország egészségügyi minisztere, Magnus Heunicke Twitter-oldalán azt írta, egyelőre nem tudják, hogy az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződés között van-e összefüggés, de amíg a vizsgálatok tartanak, óvatosságból inkább szüneteltetik a készítmény alkalmazását. 

A hvg.hu emlékeztet rá, hogy az AstraZeneca készítményének alkalmazását múlt vasárnap Ausztriában is leállították, hasonló okokból, ám azóta ott lezárult a vizsgálat, amely kimutatta, hogy nincs összefüggés a védőoltás és a vérrögképződés között. 

Dánia felfüggeszti az AstraZeneca vakcinák beadását

Az eddigi vizsgálatok nem találtak összefüggést az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződés között (Fotó: Getty Images)

A statisztika is ezt látszik igazolni, az AstraZeneca – más néven oxfordi – vakcinával ugyanis eddig mintegy hárommillió embert oltottak be, vérrögképződést pedig – az Európai Gyógyszerügynökség információi szerint – mindössze 22 embernél tapasztaltak.

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top